Загуба на близък.

вашите въпроси, мнения и препоръки към портала
Кристина86
Потребител
Мнения: 34
Регистриран на: пон дек 28, 2009 10:28 pm

Загуба на близък.

Мнениеот Кристина86 » пон дек 28, 2009 11:17 pm

Здравейте на всички!
Аз съм нова тук,предстои ми да прочета темите тук.Напоследък имам нужда да говоря и да питам по темите за Бог.Признавам си,че доскоро не съм си задавала такива въпроси и много неща не са ми ясни.
Баща ми е болен от рак,в момента е много напреднал стадии,почнах да се чудя "Защо?" Не за друго,а защото така са се стекли обстоятелствата при нас,че си мисля,че нищо не е случайно.И идват въпросите Защо Бог го допуска?Защо го е решил това?И т.н.Трябва да има причина,вероятно е за добро ,не знам.
Загубила съм си вярата направо,защото е невъзможно да се оправи баща ми.Това много ли е лошо?
Zara_83
Потребител
Мнения: 166
Регистриран на: чет фев 21, 2008 6:21 pm

Re: Загуба на близък.

Мнениеот Zara_83 » пон дек 28, 2009 11:40 pm

Здравей, със сигурност ти е много трудно сега. Опитай се да бъдеш силна и да подкрепяш майка ти в този труден момент, както и да окуражаваш баща си. Бог понякога допуска неща в живота ни, които ни се струват тежки, безизходни, непреодолими, но винаги всяка една ситуация съдейства за добро на тези, които Го обичат и Му се доверяват. Той е Всемогъщ и е в контрол на всяко нещо, което се случва във вселената. Тази ситуация с баща ти също е в Неговия контрол. Колкото и невероятно да звучи, дори в най-лошата ситуация, Той иска да ни научи да видим доброто, което е в нея. Не е невъзможно да се оправи баща ти. Синът на моя много добра приятелка беше болен от рак в последен стадий и му даваха дни живот. Това беше преди десетина години. Лекарите не даваха никаква надежда. Тъпчеха го с лекарства и казваха, че ако по някаква случайност оживее, което просто беше невъзможно, той няма да може да има деца. По онова време е бил на около 16 години. Майка му обаче не загуби вярата си в Бога. По цели дни е седяла с него в болницата, четяла му е от Библията и го е карала да изповядва стихове с вяра.Благодарение на силната и вяра в Бога, синът и е съвършено изцелен, сега е на 20 и няколко, а още по-голямото чудо е, че е женен и си има чудесно детенце. Слава на Бога!
Има много стихове за изцелението в Библията и за Бог няма нито една болест, която да не може да бъде излекувана, защото Той вече се погрижи за нашето изцеление, като изпрати Сина Си Исус да умре за нас на кръста. Пророчество 700 години преди Исус да дойде на земята казва, че Той ще бъде бит и мъчен и чрез раните по тялото Му ние ще можем да получим изцеление - една невероятна Божествена размяна - Неговото здраве срещу нашите болести,болки и страдания. Започни да четеш стихове на вяра на баща си и да го караш да ги вярва и да ги изповядва за себе си. На първо място обаче е важно ако не е вярващ, той да приеме Исус за свой Господ, Спасител и Изцелител и да Му се довери напълно. Важно е да спаси душата си, и да има вяра за съвършено изцеление. Насърчавам те да вярваш на Бог, защото Той има последната дума. Вярата идва от Божието Слово, затова чети Библията, за да получиш вяра. Ще ти пейстна няколко стиха за изцелението, специално подбрани от Библията, те са от една проповед. Запази си ги и ги чети, вярвай ги, изповядвай ги и ги чети на баща ти. Исус Христос е силен! Не се предавай! Той е с теб! :thumbup:
Последна промяна от Zara_83 на пон дек 28, 2009 11:58 pm, променено общо 1 път.
Zara_83
Потребител
Мнения: 166
Регистриран на: чет фев 21, 2008 6:21 pm

Re: Загуба на близък.

Мнениеот Zara_83 » пон дек 28, 2009 11:53 pm

това са стиховете, можеш да си ги изкараш на хартия и да си ги четеш

Текстът е свален от видеокасета.
Израел, Галилейското езеро, 1989 г.

Святият Дух сложи в сърцето ми да направя тази специална видеокасета за изцелението тук и ето, аз съм застанал на брега на Галилейското езеро - едно от най-красивите места на земята! Тук Исус попита Петър: "Обичаш ли Ме?" - в Йоан 21-ва глава, след като Господ бе възкресен и се яви на учениците Си точно тук. Точно тук Той попита: "Обичаш ли Ме?" Точно до мен е мястото, на което Господ умножи хляба и рибата и нахрани пет хиляди човека. От дясно е хълмът на блаженствата, зад мен е Галилейското езеро. Това е най-красивото място, на което да прочета всеки стих за изцеление, който Святият Дух сложи в сърцето ми да прочета специално за теб!

Докато четеш, приятелю, аз се моля изцелителното помазание на Бог да дойде и да докосне живота ти! Моля се, докато четеш стиховете за изцелението от Библията, Божието Слово да дойде до теб и да бъдеш съвършено изцелен! Помисли за това! Господ Исус стоеше точно на това място. Може би ей там, а може би тук, но точно в тази околност Той нахрани множествата и попита Петър: "Обичаш ли Ме?" Толкова много се е случило в тази област. Това е много специално място и за мен лично.

Преди няколко години получих видение. В него видях себе си да стоя с Господа ей там, долу. Онова, което ме учудва е, че получих видението преди да видя това място. Видях се ей тук, точно както е сега това място. Винаги се вълнувам, когато мисля за това. Това е точното място на видението, ще ви го покажа. Видях се ей там, на онази скала. Ето защо избрах това място, за да чета стиховете за изцеление от Божието Слово.

Аз не зная защо видях това видение, но вярвам, че има причина. Може би причината е тази видеокасета, не знам. Но знам, че видях Великият Лекар да стои ей там и аз стоях до Него и четях стихове за изцелението. Велики неща са на прага да се случат в твоя живот!

Сега, в Битие 20-та глава, 17-ия стих - първият стих за изцеление, който е записан в Божието Слово! Първият път, в който се споменава думата изцеление! И ето, четем го: "И тъй, Авраам се помоли на Бога; и Бог изцели Авимелеха, и жена му, и слугите му; и раждаха деца."

Следващият стих за изцеление, който бих искал да споделя с теб е в Изход 12:13 - "И кръвта на къщите, гдето сте, ще ви служи за белег, така че, като видя кръвта, ще ви отмина, и когато поразя Египетската земя, няма да нападне върху вас погубителна язва." Докато четеш тези стихове за изцеление, моля се Святият Дух да направи Библията да оживее за теб. Моля се Словото да влезе в сърцето ти и да те изцели, докато четеш! Амин.

В Изход 15:26 Библията казва: "Ако прилежно слушаш гласа на Господа своя Бог, и вършиш онова, което Му е угодно, и слушаш заповедите Му, и пазиш всичките Му повеления, то не ще ти нанеса ни една от болестите, които нанесох върху египтяните; защото Аз съм Господ, Който те изцелявам."

И после, в Изход 23:25-26 Библията дава тези чудесни обещания: "Но да служиш на Господа вашия Бог, и Той ще благославя хляба ти и водата ти; и Аз ще отмахвам всяка болест помежду ви. Не ще има пометкиня или бездетна в земята ти, числото на дните ти ще направя пълно."

После, Числа 21 глава 8 стих - историята за Мойсей и децата на Израел в пустинята, когато Божият народ бе поразен от болест, тогава Бог каза на Мойсей: "И Господ рече на Моисея: Направи си една горителна змия, и тури я на висока върлина; и всеки ухапан, като погледне на нея, ще остане жив." Тази змия на върлината е символ на Исус Христос на кръста. Библията казва, че всеки, който погледне на нея, ще бъде изцелен. Ако ти погледнеш и видиш Исус, ще бъдеш изцелен! Амин. Змията на върлината е символ на Исус Христос на кръста!

Библията също казва във Второзаконие 4-та глава, 40-ти стих "И пази повеленията Му и заповедите Му, които днес ти заповядвам, за да благоденствуваш ти и потомците ти след тебе и за всегда да се продължат дните ти на земята, която Господ твоят Бог ти дава." Когато спазваме Божието Слово и държим очите си на Исус, ще имаме изцеление, което ще бъде наше всеки един ден!

После, Второзаконие 7:15 - "Господ ще отстрани от тебе всяка болест и няма да докара върху тебе ни една от злите египетски болести, които познаваш; но ще ги наложи върху всички ония, които те мразят." Болестта не ти принадлежи! Болестта не принадлежи на Тялото на Христос! Болестта не принадлежи на нито един от нас! Библията заявява, че ако Божието Слово пребъдва в нас, ще имаме здраве и изцеление. Ти ще имаш Божествено здраве и Божествено изцеление! Няма да има болести! Няма да има болести!

Ако Мойсей можеше да бъде здрав през целия си живот, можеш и ти! Защото Библията казва във Второзаконие 34:7 - "Моисей беше на сто и двадесет години, когато умря; очите му не се помрачиха, нито силата му намаля." Боже мой! На 120 години очите му не се помрачиха, нито силата му намаля! Как беше възможно това?! Понеже Библията казва, че Божието Слово е здраве и изцеление за тялото ти, То те укрепява и ти дава сила. Знаете ли защо беше толкова здрав?! Защо на 120 години Мойсей беше толкова здрав и естествената му сила въобще не беше отслабнала? Естествената му сила! Боже мой! Той беше толкова силен, когато умря, колкото и когато беше на 20 години!

Библията продължава нататък и заявява и други мощни обещания. Чуй, моля! Исус Навиев 14:10-11 казва: "И сега, ето, Господ ме е опазил жив, както каза, тия четиридесет и пет години, от времето когато Господ говори това на Моисея, когато Израил ходеше по пустинята; и сега, ето, днес аз съм на осемдесет и пет години. Днес аз съм тъй силен, както в деня, когато ме прати Моисей; както беше тогава силата ми, така е и сега силата ми да воювам и да излизам и да влизам." Халев казва: "Аз съм толкова силен на 85, колкото и когато бях млад!" Защо?! Защото той също опази Божието Слово!

След това Библията заявява в Съдии 6-та глава 23-ти стих и аз се моля този стих да донесе изцеление на всички вас, на които докторът е казал, че няма изцеление. Ако докторът е казал, че няма надежда за вас, моля се точно сега този стих да ви донесе изцеление. Моля се този стих да донесе изцеление на теб! Съдии 6:23 - "А Господ му каза: Мир на тебе, не бой се; няма да умреш." И аз се моля Господ сега да каже това и на теб! МИР НА ТЕБ! НЕ БОЙ СЕ! НЯМА ДА УМРЕШ! Не се бой! Ти няма да умреш! Докторът ти е казал, че няма изцеление за теб, но ИМА изцеление за теб! Бог казва: "Не се бой! Ти няма да умреш!" Язвата, която е поразила живота ти, няма да остане!

Тя ще си отиде! Нито една язва няма да се докосне до теб! Защото Библията казва във ІІ-ро Царе 24-25, когато Бог говори на Давид: "И там Давид издигна олтар Господу, и принесе всеизгаряния и примирителни приноси. И Господ прие молбата за земята, та язвата престана между Израиля." Вярвам, че ако почитаме Кръвта, ако прилагаме Кръвта, вярвам, че ако Му благодарим за изцелението си, тогава язвата няма да се приближи нито до теб, нито до мен! ...Да ви чета тези стихове тук, на Галилейското езеро, какво преживяване! Какво красиво преживяване!

В ІV-то Царе 4:33-35 Библията казва: "Влезе, прочее, та затвори вратата зад тях двамата, и помоли се Господу. Тогава се качи та легна върху детето, и като тури устата си върху неговите уста, и очите си върху неговите очи, и ръцете си върху неговите ръце, простря се върху него; и стопли се тялото на детето. После се оттегли та ходеше насам натам из къщата, тогава пак се качи та се простря върху него; и детето кихна седем пъти, и детето отвори очите си." Случи се чудо в живота на това дете, поради един Божий пророк на име Елисей. След това е историята с прокажения Нееман. Библията казва: "Тогава той слезе та се потопи седем пъти в Иордан, според думите на Божия човек; и месата му се обновиха, като месата на малко дете, и очисти се." (ІV Царе 5:14). Тук едно дете е възкресено, Нееман се изцели от проказа само поради Божието Слово!

Във ІІ-ро Летописи 30-та глава се казва, че Езекия спази Пасхата и когато го направи, Библията казва: "И Господ послуша Езекия, та прости (или - ИЗЦЕЛИ) людете!" (ІІ Лет. 30:20). Когато бе отпразнувана Пасхата, дойде изцеление върху цяла една нация! Когато ние пазим Пасхата, когато почитаме Исус Христос и Кръвта Му, ще видим изцеление в живота си!

След това, Неемия 8:10 - "Тогава им рече: Идете, яжте тлъсто и пийте сладко и пратете дялове на тия, които нямат нищо приготвено, защото денят е свет Господу; и не скърбете, защото да се радвате в Господа е вашата сила." Когато тялото ти бъде изцелено и Божият огън докосне живота ти, това носи радост и сила в живота ти!

Йов 5:18 казва: "Защото Той наранява, Той и превързва; Поразява и Неговите ръце изцеляват." И 20-я стих: "В глад ще те откупи от смърт, И във война от силата на меча." Бог буквално заявява, че Неговите ръце те изцеляват и че в глад Той те изкупва и спасява.

В същата глава - Йов 5:26 стих - мощно обещание! Библията казва, че няма да умреш с болест! Бог не убива децата Си! Ако Исус се забави, Библията казва, че ти няма да умреш от болест! Бог не убива децата Си! Той не ги погубва! Той не желае нито един от нас да е болен! Библията казва, че ако Исус се забави, ще умрете в дълбока старост, в здраве, като житен сноп! "В дълбока старост ще дойдеш на гроба си, както се събира житен сноп на времето си." Както се събира житен сноп - помисли за това! Когато е напълно разцъфнал житния сноп, напълно здрав - ти ще изглеждаш точно така, както казва Библията, ако Исус се забави!

И след това, в Йов 11:17 Библията дава още едно красиво обещание: "Твоето пребивание ще бъде по-светло от пладне; И тъмнина ако си, пак ще станеш като зора." Библията казва тук, че ако някой те погледне, поради Божия огън в теб, поради Божието Слово в теб, буквално пребиваването ти - възрастта ти, състоянието ти - ще бъдат по-светли от пладне. Няма значение на колко години си! Винаги ще изглеждаш като деня по пладне, когато слънцето пече най-силно! Ето как ще изглеждаш: ще светиш като светло от пладне! И тъмнина ако си, пак ще станеш като зора. С други думи здравето ти ще бъде като слънчевата светлина и ще изглеждаш толкова здрав, колкото красивото утро!

След това, в Йов 22:21 - "Сприятели се сега с Него и бъди в мир; От това ще дойде добро за тебе." Ако искаш да дойде добро за тебе, тогава се сприятели с Него!

Следва любимият ми стих в Йов за изцеление! Чудесно е да ги чета тук! Галилейското езеро е зад мен, хълма на блаженствата е отдясно ми, планината, където Исус нахрани петте хиляди е отляво ми - какво чудесно място за четене на тези стихове! В Йов 33:24 Библията казва: "И ако Бог му бъде милостив и рече: Избави го, за да не слезе в гроба, Аз промислих откуп за него" Исус Христос е Откупът, Който Бог е дал за теб и за мен! Библията казва: "Намерих откуп за него и поради този откуп, месата му ще се подмладяват повече от месата на дете, той ще се върне в дните на младостта си.” Бог дава благодат! Когато Той казва: "Избави го, за да не слезе в гроба!" Защо? Защото има Откуп!

Бог казва точно сега за теб: Няма нужда да слизаш в гроба, в гроба на болестта. Защо? Има Откуп! И когато ти намериш Исус, Бог казва, че месата ти ще бъдат по-млади от месата на дете и ти ще се върнеш като в дните на младостта си! В дните на младостта си! В дните на младостта си! В здраве! ЗДРАВЕ! Здраве ти е обещано - на теб, и на мен!

Знаеш ли, Библията нарича болестта ти плен. Писанието казва в Йов 42:10 - "И Господ преобърна плена на Иова, когато той се помоли за приятелите си; и Господ даде на Иова двойно колкото имаше по-напред." И аз се моля докато четеш тези стихове за изцелението, Бог да те избави от плена на болестта, с която си пленен, която е сложила ръцете си върху теб, светия. Моля се помазанието, което усещам и получавам, когато чета този стих, да дойде върху теб, да докосне живота ти и да те избави от плена ти!

Давид каза в Псалм 17:8-9 - "Пази ме като зеница на око! Скрий ме под сянката на крилата Си от нечестивите, които ме съсипват, от неприятелите на душата ми, които ме окръжават." Знаеш ли, угнетението също е болест. Давид се помоли: Пази ме като зеница на око! Скрий ме под сянката на крилата Си от нечестивите, които ме съсипват, от неприятелите на душата ми, които ме окръжават! И тогава той продължава, че те го окръжаваха. Болестта иска да те атакува. Дух на болест иска да те атакува. Знаеш кои са твоите врагове, но Всемогъщият Бог ще те опази днес, като зеницата на окото Си! Пази Словото Му, за да те опази и Той!

Библията казва в Псалм 23:1 "Господ е Пастир мой, няма да остана в нужда!" Ако Бог е твоят Пастир, винаги ще имаш здраве в живота си! То няма да ти липсва!

Библията продължава в Псалм 30:2 - "О, Господи, Боже мой, извиках към Тебе; и Ти си ме изцелил." И аз се моля днес, когато викаш към Господ, Той да те изцели! Докато четеш Словото Му, Той да ти донесе изцеление! Амин.

В Псалм 41:3 има обещание за теб! "Господ ще го подкрепява на болното легло; В болестта му Ти ще преобърнеш цялото му легло." Бог твърди, че Той ще преобърне, с други думи - ще донесе изцеление на теб, докато лежиш там, върху леглото! Благодарим на Бог за милостта Му!

След това Псалм 91:10 - "Затова няма да те сполети никакво зло! Нито ще се приближи язва до шатъра ти." Аз използвам това обещание отново, отново, отново! Библията казва: НЯМА ДА ТЕ СПОЛЕТИ НИКАКВО! НИКАКВО! НИКАКВО ЗЛО! НЯМА ДА СЕ ПРИБЛИЖИ НИКАКВА! НИКАКВА! НИКАКВА ЯЗВА ДО ШАТЪРА ТИ! Ако си се скрил под крилата на Всемогъщия, Библията казва в Псалм 91:1, че който се е скрил под крилата на Всевишния, той ще пребъдва под сянката на Всемогъщия.Знаете ли какво казва Библията в същия този Псалм? Нещо, което ние често пропускаме. Че трябва да прокламираме това! Библията казва: "Ще казвам за Господа: Той е прибежище мое и крепост моя, Бог мой, на Когото уповавам." С други думи, когато се скриеш под крилата на Всемогъщия, ще дойде изцеление върху тебе. Тогава, когато ти прокламираш това, когато го изповядваш - точно тогава Божието обещание ще дойде върху тебе. Така че, днес прокламирай Божиите обещания в живота си, за да дойде изцеление върху теб!

Следва Псалм 103:1-3 "Благославяй, душе моя, Господа, и всичко що е вътре в мене нека хвали светото Му име. Благославяй, душе моя, Господа, и не забравяй ни едно от всичките Му благодеяния. Той е, Който прощава всичките ти беззакония, Изцелява всичките ти болести!" Светии, Бог заявява, че Той изцелява всичките ти болести. Той заявява, че кихане, главоболие, зъбобол - Той изцелява всичко! Бог изцелява всички болести! И тогава продължава в 4 и 5 стих: "Който изкупва от рова живота ти, венчава те с милосърдие и благи милости; Който насища с блага душата ти, тъй, щото младостта ти се подновява като на орел." Когато бъдеш изцелен, Библията казва, че младостта ти и силата ти се подновяват като на орел!

После в Псалм 105:37 Библията казва: "И изведе людете Си със сребро и злато; И нямаше ни един между племената им, който се спъваше по пътя." Нито един, който беше слаб и немощен! Когато Бог изведе Израел от Египет, нямаше нито един - нито мъж, нито жена, момче, момиче, дете - никой, който да бе немощен между тях! Те имаха съвършено здраве и съвършена сила!

Библията продължава в Псалм 107:20 - "Изпраща словото Си та ги изцелява и ги отървава от ямите, в които лежат." Нека Словото Ти, Отче, дойде днес в живота на хората през този екран, да ги изцели в името на Исус! Той изпраща Словото Си, та ги изцелява и ги отървава от ямите, в които лежат! Какво правя аз? Изпращам Словото! Библията казва в Исая 55:11, че То няма да се върне празно, И когато аз Го изговарям с устата си и вие Го чувате, идва вяра вътре във вас, защото Библията казва, че вярата идва от слушането на Божието Слово, и когато слушате, идва вяра във вас. Ще дойде Словото, което е било изпратено и Бог ще ви избави от всичко, което ви смазва. Алилуя завинаги!

Библията казва и друго чудесно обещание! Притчи 4:20-22 - "Сине мой, внимавай на думите ми! Приклони ухото си към беседите ми. Да се не отдалечат от очите ти. Пази ги дълбоко в сърцето си; Защото те са живот за тия, които ги намират, и здраве за цялата им снага." Какво казва тук?! Вижте какво казва!

Сине Мой, ВНИМАВАЙ на Думите Ми! ПРИКЛОНИ ухото си! Чуй!

Сине Мой, приклони ухото си към беседите Ми! Чуйте това!

Когато Библията казва "Внимавай!", Тя казва "Слушай", а когато казва "Приклони!", Тя казва "Не се разсейвай!" Когато слушаш, не позволявай на нищо да отвлече вниманието ти! Приклони ухото си! После продължава - да не се отдалечат от очите ти! С други думи, чети Ги! Дръж Ги дълбоко в сърцето си, или с други думи - пази Ги! Защото Те са Живот! Искаш ли живот? Искаш ли живот? Искаш ли живот да дойде върху теб? Тогава слушай Словото! Не позволявай на нищо да те разсее, да отвлече вниманието ти! Библията казва, че ти трябва да Го гледаш, трябва да Го четеш, трябва да Го пазиш! Не позволявай на нищо да открадне Словото от сърцето ти!

И тогава Библията казва: Защото Те са Живот за тия, които ги намират. Трябва да търсиш, за да намериш нещо! И здраве за цялата им снага! Господи, Боже мой, аз се моля докато чета тези стихове, Словото да оживее за тези, които гледат в Мощното Име на Исус!

След това Исая 33:24 казва: "И жителят няма да рече: Болен съм; На людете, които живеят в него, ще се прости беззаконието им." Те няма да кажат "болен съм"! Когато Божието Слово дойде върху теб, няма да речеш "болен съм"! Когато чуеш Божието Слово и То влезе в теб, когато Го четеш, когато Го пазиш, тогава здраве идва върху цялото ти тяло! Цялото ти тяло! Цялото ти тяло! Повтарям - здраве върху цялото ти тяло! Когато това стане, ще можеш да кажеш онова, което Исая казва в 33-та глава, 24 стих: "И жителят няма да рече: Болен съм; На людете, които живеят в него, ще се прости беззаконието им." Не искаш ли това да бъде твое?! Искаш! Но помни, Божието Слово трябва да е постоянно в живота ти! Не Го изгубвай! Не Го изгубвай! Ето защо правя тази видеокасета - като слушаш Словото, ще бъдеш изцелен!

И в Исая 35:4-6 - "Кажете на ония, които са с уплашено сърце; Укрепете се! Не бойте се! Ето вашият Бог! Възмездието ще дойде с Божие въздаяние: Той ще дойде и ще ви избави. Тогава очите на слепите ще се отворят, и ушите на глухите ще се отпушат, тогава куцият ще скача като елен, и езикът на немия ще пее; Защото в пустата земя ще избликнат води, и потоци в пустинята." Когато кажеш "не съм болен", както казва Исая в 33 глава, болестта си е отишла. Тогава ще видиш да се случват толкова мощни чудеса в Тялото на Христа! Също и в твоя живот!

Исая 40:29 - знам, че това ще те благослови! Исая 40:29-31 - "Той дава сила на ослабналите, и умножава мощта на немощните. Даже младите ще ослабнат и ще се уморят. И отбраните момци съвсем ще паднат; Но ония, които чакат Господа, ще подновят силата си, Ще се издигат с крила като орли, Ще тичат и няма да се уморят, Ще ходят и няма да ослабнат."

И след това Исая 53:4-5. Какво чудесно нещо! Да мога да чета Исая точно тук, при Галилейското езеро - свидетел на толкова много случки! Исая 53 глава, 4-ти и 5-ти стих: "Той наистина понесе печалта ни, и със скърбите ни се натовари; А ние Го счетохме за ударен, поразен от Бога, и наскърбен. Но Той биде наранен поради нашите престъпления, бит биде поради нашите беззакония; на Него дойде наказанието докарващо нашия мир, и с Неговите рани ние се изцелихме." Знаете ли, че думата печал на еврейски означава болест, а думата скърби означава болка? Тогава Исая 53:4 ще се прочете така: "Той наистина понесе болестта ни и с болките ни се натовари." Не трябва ти да ги носиш днес! Исус от Назарет ги понесе заради теб преди 2000 години. Изцелението ти принадлежи! Здравето ти принадлежи!

Нека помазанието, което усещам, когато стоя тук, да мине през екрана и да докосне живота ти! Има помазание на това място, светии. Има помазание тук. Мястото, на което Исус попита Петър: "Обичаш ли Ме?" Мястото, на което те Го видяха, след като Той възкръсна от мъртвите. Отляво - планината, където Той нахрани петте хиляди. Отдясно - хълма на блаженствата, където бе проповядвана най-великата проповед на света! Зад мен - Галилейското езеро, където Той ходи по водата и служи на множествата. Да чета, че чрез Неговите рани ние бяхме изцелени! Моля се Същият Този Исус, Който бе прикован на кръста, да докосне живота ти с прободената Си ръка и да те изцели!
Библията казва отново в Исая - 58 глава, 8 стих: "Тогава твоята светлина ще изгрее като зората, и здравето ти скоро ще процъфне; Правдата ти ще върви пред тебе, и славата Господна ще ти бъде задна стража." Когато Исус Христос докосне живота ти, светлината ти ще изгрее като зората и здравето ти скоро ще процъфти. Моля се днес здравето ти скоро да процъфне.

Еремия 8:22 - "Няма ли балсам в Галаад? Няма ли там лекар? Защо, прочее, изцеляването на дъщерята на людете Ми не се усъвършенствува?" На какво е символ балсамът в Библията? На изцеление! На какво е символ Галаад? На поклонение! Знаете ли какво казва тук? "Няма ли изцеление?! Няма ли изцеление в поклонението?!" Бог пита нещо тук! С други думи, знаеш ли, че когато се покланяш, ще бъдеш изцелен? Бог го казва! Не знаеш ли, че има изцеление в поклонението?! Защо не си изцелен? Защо все още си болен? Защото не си се поклонил! Точно това е, което казва Бог! Поклонението носи изцеление и аз се моля да започнете да се покланяте на Исус Христос за това, което е направил за нас. За това, че е умрял. За това, че е пролял кръвта Си. И докато го правите, ще дойде изцеление върху вас. Точно там, където сте, докато го правите, ще дойде изцеление върху вас! Аз знам, че знам, че знам, че знам, че Бог точно сега е изпратил Словото Си и те изцелява точно сега!

Еремия 17:14 казва: "Когато Го хвалите, когато Му се покланяте, ще дойде изцеление, спасение! Пророк Еремия казва "Изцели ме, Господи, и ще бъда изцелен; Спаси ме и ще бъда спасен; Защото с Тебе аз се хваля." Защо?! Защото с Тебе аз се хваля! Аз Те хваля! Аз Ти благодаря! Аз Ти се покланям! И като го правя, аз ще бъда изцелен! Какво помазание усещам само като чета тези стихове за изцелението!

След това Еремия 30:17 "Защото ще ти възстановя здравето, и ще те изцеля от раните ти, казва Господ, понеже те нарекоха отхвърлен, и казаха: Това е Сион, за когото никой не го е грижа." Когато Му се покланяте, когато Го хвалите, когато Го издигате, когато Му благодарите за това, което е направил, Библията казва, че Той ще ти възстанови здравето, ще изцели раните ти, казва Господ на силите, Израилевия Бог.

Библията продължава в Еремия 33:6 "Ето, ще донеса в него здраве и изцеление, и ще ги изцеля, и ще им открия изобилие на мир и на вярност." Усещам такова помазание само, като го чета! "Ето, ще донеса в него здраве и изцеление, и ще ги изцеля, и ще им открия изобилие на мир и на вярност." Бог казва, че когато дойде изцеление, идва и мир. Спокойствие и задоволство ще дойде и аз се моля това помазание, което усещам сега, да извърши това в живота ти.

След това Осия 11:3 "При това Аз научих Ефрема да ходи, като го хващат за мишците му; Но не познаваха, че Аз ги лекувах." О, светии! Ефрем бе обучаван, но не позна, че е изцелен. Аз ви обучавам сега и се моля вие да познаете, че сте изцелени. Библията казва, че преди 2000 години, делото беше завършено. Бог няма да те изцели сега - Той те изцели преди 2000 години. Сега трябва само да го приемеш. Всичко е направено. Всичко е завършено! Изцелението е тук сега. Осъзнаваш ли това? Твоето изцеление е тук сега! Днес ти трябва само да го приемеш. Да го вземеш. Да го прокламираш. Да хвалиш Бог за него. Точно сега!

Библията казва в Наум 1:13 "Още сега ще строша хомота му от тебе и ще разкъсам връзките ти" Когато Божието Слово е Живо за теб, когато помазание-то е реално, както е сега, когато Божията слава дойде, светии, робството на болест-та ще бъде разрушено в живота ви, в името на Исус. Това е обещано в Словото!

Чуйте това - в Малахия 4:2 - "А на вас, които се боите от името Ми, ще изгрее Слънцето на правдата с изцеление в крилата си; И ще излезете и се разиграете като телци из обора." Когато Синът на Живия Бог, наречен Слънцето на Правдата, дойде в живота ви, Библията казва, че ще дойде растеж и благословение в живота ви и ще се разиграете като телци из обор.

Моля се сега, тъй като започваме да четем стиховете от Новия Завет, помазанието да докосне живота ти, тялото ти, дома ти! Ето ни тук, на брега на Галилейското езеро, говорим за Спасителя, какво е направил, за обещанията на Бог. Нека се помолим сега, когато свършихме да четем стиховете от Стария Завет и започваме с Новия. Усещам в сърцето си, че Святият Дух иска да направи нещо специално, нещо много специално в живота ти. Святи Душе, моля се в името на Исус, помазанието сега да започне да се движи мощно и се моля да докосне всеки живот. И същото помазание, което беше върху живота на Исус, на Петър и апостолите, учениците - същото помазание, което дойде върху Господа, върху Неговите апостоли и ученици - да дойде сега върху всеки човек, който слуша Словото и когато продължим да четем, това изцеление да бъде тяхно, в името на Исус. Амин!

Матей 8:1-3 "А когато слезе от хълма, последваха Го големи множества. И, ето, един прокажен дойде при Него, кланяше Му се и каза: Господи, ако искаш, можеш да ме очистиш. Тогава Исус простря ръка и се допря до него и рече: Искам; бъди очистен. И на часа му се очисти проказата." Точно тук Исус каза: "Искам да те изцеля!" Днес Той казва на теб: "Искам да те изцеля!" Никога не бива да казваме на Господ: "Ако е Твоята воля...", защото като правиш това, ще разрушиш вярата си. Осъзнаваш ли това? Когато казваш: "Ако е Твоята воля...", тези думи разрушават вярата ти! Исус каза: "ИСКАМ! Бъди изцелен и Ми вярвай!"

Нека да четем в Марка 3:1-5 "И влезе пак в синагогата; и там имаше човек с изсъхнала ръка. И наблюдаваха Го, дали ще го изцели в съботен ден, за да Го обвинят. Той каза на човека с изсъхналата ръка: Изправи се насред. Тогава каза на тях: Позволено ли е да се прави добро в съботен ден, или да се прави зло? Да се спаси ли живот, или да се погуби? А те мълчаха. И като ги изгледа с гняв, наскърбен поради закоравяването на сърцата им, каза на човека: Простри си ръката. Той я простря; и ръката му оздравя." Тук вижда-ме, че действието е жизнено важно, за да се случи чудо. Ако искаш Бог да нап-рави чудо в живота ти, ако искаш Исус да те изцели, трябва да действаш според вярата си. Трябва да освободиш вярата си. Трябва да направиш нещо по въпроса! Този човек протегна ръката си и бе изцелен от силата на Всемогъщия Бог!

Марка 5:25-33 "И една жена, която бе имала кръвотечение дванадесет години, и беше много пострадала от мнозина лекари, и беше иждивила целия си имот без да види някаква полза, а напротив беше й станало по-зле, като чу отзивите за Исуса, дойде между народа изотзад и се допря до дрехата Му. Защото си казваше: Ако само се допра до дрехата Му, ще оздравея. И на часа пресекна кръвотечението й, и тя усети в тялото си, че се изцели от болестта. И веднага Исус като усети в Себе Си, че излязла от Него сила, обърна се всред народа и каза: Кой се допря до дрехите Ми? Учениците Му казаха: Ти виждаш, че народът Те притиска, и казваш ли: Кой се допря до Мене? Но Той се озърташе за да види тая, която бе сторила това. А жената уплашена и разтреперана, като знаеше станалото с нея, дойде и падна пред Него и Му каза цялата истина." Има нещо мощно в това. Нещо много мощно!Тази жена каза: "Ако само се допра до дрехата Му, ще бъда изцелена!" Имаше такава огромна тълпа, но тя каза: "Ще си пробия път!" Проби си път, докосна Го и бе изцелена! Но Библията казва... Чуйте много внимателно какво ще кажа! "...като чу отзивите за Исуса, дойде между народа изотзад и се допря до дрехата Му." 1) Тя чу! Вярата идва от слушане; 2) Библията казва: "тя Го докосна"! Както казах преди малко - активира вярата си. И после Библията казва: 3) "Тя дойде и каза, че е изцелена." Три важни ключа! № 1 - тя чу, № 2 - тя действаше според това, което чу и № 3 - и когато получи, тя излезе отпред и свидетелства: "Аз съм изцелена!" Когато чуеш Словото, идва вяра! Когато я задействаш, идва чудо! А когато кажеш на някого, чудото се запазва! Ти запазваш каквото си получил, като кажеш на някого за него. Ето защо, ако си изцелен, не го пази само за себе си! Кажи на някого, че си бил изцелен!

Марка 10:46-50 "Дохождат в Ерихон; и когато излизаше из Ерихон с учениците Си и едно голямо множество, Тимеевият син Вартимей, един сляп просяк, седеше край пътя. И като чу (БХ - Тук отново - той чу!), че бил Исус Назарянинът, почна да вика, казвайки: Исусе, сине Давидов, смили се за мене! И мнозина го мъмреха, за да млъкне; но той още повече викаше: Сине Давидов, смили се за мене! И тъй, Исус се спря (БХ - Спря! Когато викаш към Господа, Исус ще спре - Небето ще спре!) и рече: Повикайте го. Викат слепеца и му казват: Дерзай, стани, вика те. И той си хвърли дрехата и скокна и дойде при Исуса."

Дами и господа, светии на Бога, слепите по онова време носеха наметало, с което казваха: "Аз съм сляп, помогнете ми!" Като го носеше, хората разбираха, че е сляп и му помагаха, донасяйки му храна и други неща. Без това наметало, те нямаше да спрат. Когато Исус каза: "Доведете го! Нека да дойде", слепецът хвърли наметалото си. С други думи, той каза: "То вече не ми трябва", а това е вяра! Действието му на вяра - това, че той хвърли наметалото си преди да получи зрението си. Той знаеше, че ще го получи, затова го хвърли! Ти трябва да оставиш пречките да си отидат, и да оставиш Бог да дойде. Библията продължава: "И проговори Исус и му каза: Какво искаш да ти сторя? Слепецът Му рече: Учителю, да прогледам." (ст. 51).

Въпреки, че Господ знаеше, че той се нуждае от зрение, Той го попита. Това, което ти трябва да направиш е, да кажеш: "Аз искам зрението си!" Много от нас не са изцелени, защото не са се помолили за това. Библията казва: "Нямате, защото не искате!" Нека да искаме днес! А Исус му рече: Иди си, твоята вяра те изцели. И той веднага прогледа, и тръгна подир Него по пътя." (ст. 52).

След това Лука 6:19 и аз се моля това да бъде реално в твоя живот днес: "И целият народ се стараеше да се допре до Него, защото сила излизаше от Него и изцеляваше всичките." Старай се да се допреш до Него! "Изцеляваше всичките!" Моля се Бог да изцели всеки един от вас!

Лука 17:11-14 "И в пътуването Си към Ерусалим Той минаваше границата между Самария и Галилея. И като влизаше в едно село, срещнаха Го десетина прокажени, които, като се спряха отдалеч, извикаха със силен глас, казвайки: Исусе наставниче, смили се за нас! И като ги видя, рече им: Идете, покажете се на свещениците. И като отиваха, очистиха се." Като отиваха, се очистваха! Те не се очистиха, докато не отидоха! Трябваше да има действие на вяра. И днес като вярвате в Словото Му и действате според вярата си, ще бъдете изцелени и ще бъдете освободени!

Деяния 3:1-7 "Един ден, когато Петър и Иоан отиваха в храма в деветия час, часът на молитвата, някои носеха един човек куц от рождението си. Него слагаха всеки ден при тъй наречените Красни врата на храма, да проси милостиня от ония, които влизаха в храма. Той, като видя Петра и Иоана, когато щяха да влязат в храма, попроси да му се даде милостиня. А Петър с Иоана, се взря в него и рече: Погледни ни. И той внимаваше на тях, като очакваше да получи нещо от тях. Но Петър рече: Сребро и злато аз нямам; но каквото имам, това ти давам; в името на Исуса Христа Назарянина, стани и ходи. И като го хвана за дясната ръка, дигна го; и на часа нозете и глезените му добиха сила." Забележете! Човекът не бе изцелен, докато седеше. Нито, когато се изправи, а докато му помогнаха да стане. Отново трябваше действие на вяра. Забележете! Действие на вяра! Действие на вяра!

Действие на вяра с прокажените: когато отиваха, те бяха изцелени. Действие на вяра при Вартимей: когато хвърли наметалото си, бе изцелен! Действие на вяра при жената с кръвотечението: когато докосна Исус, бе изцелена. Действие на вяра тук отново: докато ставаше, бе изцелен. Днес се моля да получиш своето чудо и както словото обещава, моментално да го получиш, както човека от Деяния на апостолите трета глава.

Деяния 5:12-14 "И чрез ръцете на апостолите ставаха много знамения и чудеса между людете, и те всички бяха единодушно в Соломоновия трем; а от другите никой не смееше да се присъедини към тях; людете, обаче, ги величаеха; и още по-голямо множество повярвали в Господа мъже и жени се прибавяха" Когато са започнали да стават чудеса чрез ръцете на апостолите, голямо множество повярвали се е прибавяло към Църквата. Като те чуят да свидетелстваш за своето чудо, те ще кажат: "Ако този човек е получил изцеление, и аз мога да получа!" Бог ще те използва като мощно свидетелство. "Така щото даже изнасяха болните по улиците и ги слагаха на постелки и на легла, та, като заминаваше Петър, поне сянката му да засегне някого от тях. Събираше се още и множество от градовете около Ерусалим та носеха болни и измъчваните от нечистите духове; и всички се изцеляваха." 15, 16

Господи, изцели днес всеки един, в името на Исус! Всеки! Изцели всеки! Вярвам, че помазанието ще стане толкова силно, че ще видим това, което стана в Деяния на апостолите 9:32-35 "И Петър, като обикаляше всичките вярващи, слезе и до светиите, които живееха в Лида. И там намери един човек на име Еней, който бе пазил легло осем години, понеже беше парализиран. И Петър му рече: Енее, Исус Христос те изцелява; стани направи леглото си. И веднага той стана. И всички, които живееха в Лида и в Саронското поле, го видяха, и се обърнаха към Господа." Вярвам, че твоето чудо ще обърне живота на много хора към Господа от днес!

Библията казва също в Деяния 10:38 "именно, Исус от Назарет - как Бог Го помаза със Светия Дух и със сила; Който обикаляше да прави благодеяния и да изцелява всички угнетявани от дявола; защото Бог беше с Него." Забележете! В Йов 42:10 Бог нарече болестта плен, а тук тя е наречена угнетяване. Дами и господа, ако болестта е угнетение, кой желае да бъде угнетен? Никой! Никой! Никой! И ти не искаш! Затова си взел тази касета! Нека Божието Слово ти даде вяра да получиш своето изцеление днес!

След това Деяния на апостолите 14:8-10 "А в Листра седеше някой си човек немощен в нозете си, куц от рождението си, който никога не бе ходил. Той слушаше Павла като говореше; а Павел, като се взря в него и видя че има вяра да бъде изцелен, рече със силен глас: Стани на нозете си. И той скочи и ходеше." Ето, тук имаше един човек, който беше немощен в нозете си, куц от рождението си, който никога не бе ходил. Той никога не бе ходил! Деяния 14:8 казва, че този човек никога не бе ходил! Но той слушаше Павел като говореше. Деветият стих казва, че Павел говореше, а той слушаше и когато този човек слушаше, вяра дойде върху него: "Той слушаше Павла като говореше; а Павел, като се взря в него и видя че има вяра да бъде изцелен, рече със силен глас: Стани на нозете си. И той скочи и ходеше." Един немощен, куц от рождението си, който никога не бе ходил, той чу Божието Слово и Го повярва и Павел видя това в очите му и му каза: "Стани и ходи!" и той ходеше! И днес аз се моля същата сила, която протече през Павел, за да докосне този човек в Листра, да докосне също и теб, да те изцели и да те освободи от твоя проблем!

Библията продължава, за да ни каже още по-силни неща в Деяния 19:11-12 "При това Бог вършеше особени велики дела чрез ръцете на Павла; дотолкоз щото, когато носеха по болните кърпи или престилки от неговото тяло, болестите се отмахваха от тях, и злите духове излизаха." Помазанието беше толкова силно върху живота му, че дори когато докосваха до тялото му кърпички и ги даваха на болните, болните се изцеляваха. Точно такова помазание разчупва игото на робството, както казва Исая 10:27(И в оня ден товарът му ще се мести от плещите ти. И хомотът му от врата ти, и хомотът ще се строши поради помазанието ти)!

Усещам силно помазание сега и Святият Дух казва: "Твоето тяло е много специално! Физическото ти тяло е важно за Бог. Библията казва нещо много важно, нещо много, много важно, което всеки християнин трябва да осъзнае и никога да не забравя. Казва: "Не знаете ли, че вашето тяло е храм на Светия Дух, който е във вас, когото имате от Бога? И вие не сте свои си, защото сте били с цена купени; затова прославете Бога с телата си, и с душите си, които са Божии." (І Кор. 6:19-20). Твоето тяло принадлежи на Бог и твоят дух принадлежи на Бог. Ако тялото ти принадлежи на Бог, тогава то не принадлежи на болестта. Нали така? Това е І Кор. 6:19-20. Тялото ти е храм на Святият Дух, то не е храм на болести! Ако тялото ти принадлежи на Бог, то не принадлежи на болести! И днес, докато ви давам тези мощни стихове от Божието Слово относно изцелението, вярвайте и получете това, което ви принадлежи!

След това ІІ Кор. 4:10 казва "Всякога носим на тялото си убиваното на Господа Исуса, за да се яви на тялото ни и живота на Исуса." Библията казва, че ако си спомняте за кръста, че ако ние помним това, което Той е направил за нас, тогава животът Му ще се прояви в телата ни. Ето защо Исус казва: Това е Моето тяло, което се разчупва за вас! Неговото тяло се разчупи, за да може моето да бъде изцелено! И когато ние гледаме на кръста и на това, което Той направи за нас, тогава животът на Исус ще се яви на нашите тела. Библията продължава да казва в ст. 11 "Защото ние живите винаги сме предавани на смърт за Исуса, за да се яви и живота на Исуса в нашата смъртна плът." Десетият стих казва, за да се яви животът на Исус на тялото ни, а 11-я - да се яви и живота на Исуса в нашата смъртна плът. Бог иска Неговият Живот, Неговата изцелителна сила да се явят в твоя живот, за да бъдат проявени също и в твоя дом.

След това Библията казва в Ефесяни 5:23, че Исус Христос е Спасителят на тялото - Той не е само Спасител на душата, Той е и Спасител на тялото ти. Дами и господа, вие може да извикате: "Ти си Спасител на моето тяло, Господи Исусе, Ти си Спасител на душата ми!" (...защото мъжът е глава на жената, както и Христос е глава на църквата като само Той е спасител на тялото). Зад мен има една красива статуя, както сте забелязали - Исус Христос протегнал ръка, за да докосне един човек - красива статуя. А зад мен - Галилейското езеро. Какво място само, за да четеш стихове за изцеление! Ако Исус Христос е Спасителят на тялото - Исус Христос Е Спасител на тялото, тогава тялото ти трябва да бъде изцелено!

Яков 5 казва в 13-ти стих: "Зле ли страда някой от вас? Нека се моли. Весел ли е някой? Нека пее хваления. Болен ли е някой от вас? Нека повика църковните презвитери, и нека се помолят над него и го помажат с масло в Господното име. И молитвата, която е с вяра, ще избави страдалеца, Господ ще го привдигне, и, ако е извършил грехове, ще му се простят. И тъй, изповядайте един на друг греховете си, и молете се един за друг, за да оздравеете. Голяма сила има усърдната молитва на праведния." (Як.5:13-16).

Библията продължава и казва в І Петр. 2:24 "Който сам понесе в тялото Си нашите грехове на дървото, тъй щото, като сме умрели за греховете, да живеем за правдата; с Чиято рана вие оздравяхте." Тук отново виждаме, че става дума за кръста. Дами и господа, вашето спасение беше направено! Библи-ята казва, че чрез Неговите рани вие бяхте изцелени. Вие БЯХТЕ изцелени!

И Библията казва в ІІІ Йоан 2 "Възлюбений, молитствувам да благоуспяваш и да си здрав във всичко, както благоуспява душата ти." В І Петр. 2:24 се казва, че чрез Неговите рани бяхте изцелени, а сега четем, че Божието най-голямо желание за църквата на Исус Христос, е да бъдем напълно, съвършено здрави! Защо идва здравето? Чуйте!

Не пропускайте това, което ще ви кажа сега! Чуйте много внимателно! Нека нито един от вас да не пропусне това, което ще ви кажа сега! "Защото много се зарадвах, когато дойдоха някои братя и засвидетелствуваха за твоята вярност, според както ти ходиш в истината. По-голяма радост няма за мене от това, да слушам, че моите чада ходят в истината." (ІІІ Йоан 3-4). Дами и господа, Божии светии, тук е казано защо идва изцелението. Той казва: "Защото много се зарадвах, когато дойдоха някои братя и засвидетелству-ваха за твоята вярност, според както ти ходиш в истината." и продължава: "По-голяма радост няма за мене от това, да слушам, че моите чада ходят в истината." Той споменава истината три пъти! Ако искаш изцеление и здраве в живота си, вземи истината! Най-голямото желание на Бог е да ходите в пълно здраве и то ще дойде, когато Истината дойде в живота ви!

Днес ви дадох истината за изцелението и се моля тя да донесе изцеление в живота ви! Отче, утвърди това! Потвърди го в мощното име на Исус! Благодаря Ти, Господи, за това чудесно нещо - да стоя на брега на Галилейското езеро и да говоря Словото за изцелението на всеки един, който слуша. В името на Исус! Амин и Амин.

Искам да направя нещо много специално сега, за да завършим. Ще поканя Дейв Панкуист и Кен Медекс да дойдат и ние ще се молим с една молитва на изцеление, с която ще освободим помазанието върху вас. Словото, което споделих, е родило вяра във вас и точно сега ние искаме да освободим Божието помазание върху вас за вашето чудо. Вярваш ли, че това ще се случи сега?

Отче, в мощното име на Исус, освобождаваме помазанието на Святия Дух за това чудо. Ние смъмряме болест, смъмряме немощ и смъмряме робство и им заповядваме да си отидат в мощното име на Исус! Господи, нека точно сега помазанието да тече, докато стоим тук, на брега на Галилейското езеро, където Ти изцели множествата! Изцели този, който гледа сега! Освобождаваме помазанието в мощното име на Исус! Амин.
Zara_83
Потребител
Мнения: 166
Регистриран на: чет фев 21, 2008 6:21 pm

Re: Загуба на близък.

Мнениеот Zara_83 » вт дек 29, 2009 12:05 am

Тази проповед толкова ме беше впечатлила, че се опитах да направя клипчета върху нея, стигнала съм до половината, но ще ти пратя две готови клипчета

http://vbox7.com/play:27aef1e3 Това е първа част

http://www.vbox7.com/play:fb5f3133 Втора част
Дон Кихот
Потребител
Мнения: 687
Регистриран на: пет ное 06, 2009 8:43 pm

Re: Загуба на близък.

Мнениеот Дон Кихот » вт дек 29, 2009 9:20 pm

Зара,

Това, което си копирала е типична сектантска проповед на петдесетнически пастор. Той несъмнено е назубрил Библията, но първото условие за изцеление е вярата, а второто - покаянието, което при такива сектанти липсва.

Кристина,

Ако се съди по ника ти, ти си на 23 години. Хубаво е, че търсиш истината, защото мнозина на твоята възраст никога не се замислят за нея. Лошото е, че една семейна трагедия те е накарала да я търсиш. Бог е любов и не причинява болестите. Ние, хората, ги причиняваме, защото сме грешни и всекидневно нарушаваме Неговите заповеди. Грешни сме поотделно и като цяло, като човечество. Грях е, когато пушиш, пиеш и се дрогираш, а после се чудиш защо си болен или умираш. Грях е, когато в алчността си замърсяваме природата, продаваме храни с отрови в тях, оскверняваме въздуха, водата, почвата, бетонираме най-красивите места, подготвяме идващата катастрофа, която скоро ще помете милиарди от нас.

Започни да четеш Евангелието на баща си. Той трябва да има минимум вяра в Бога, за да се съгласи у Вас да дойде свещеник и да извърши маслосвет. Аз съм лекувал болни от рак по този начин. Останалото е в ръцете на Бога. Да не забравяме, че животът е безкраен и не свършва само със Земята.
abc
Потребител
Мнения: 670
Регистриран на: пон фев 18, 2008 1:46 am

Re: Загуба на близък.

Мнениеот abc » вт дек 29, 2009 9:51 pm

abc
Потребител
Мнения: 670
Регистриран на: пон фев 18, 2008 1:46 am

Re: Загуба на близък.

Мнениеот abc » вт дек 29, 2009 9:53 pm

Славян
Потребител
Мнения: 1132
Регистриран на: съб сеп 26, 2009 1:49 pm

Re: Загуба на близък.

Мнениеот Славян » вт дек 29, 2009 10:33 pm


...
9. Изнемощях и извънмерно съм съкрушен; викам от мъките на сърцето си.
10. Господи, пред Тебе са всичките ми желания, и моята въздишка не е скрита от Тебе.
11. Сърцето ми трепери; моите сили ме напуснаха, и светлината на очите ми, - и нея няма у мене.
12. Моите приятели и моите искрени отстъпиха от раните ми, и ближните ми стоят надалеч.
...
18. Близко съм да падна, и скръбта ми е винаги пред мене.
19. Беззаконието си съзнавам, съкрушавам се заради греха си.
...
22. Не ме оставяй, Господи, Боже мой, не се отдалечавай от мене;
23. побързай ми на помощ, Господи, Спасителю мой!
Vladislav
Потребител
Мнения: 121
Регистриран на: съб юни 17, 2006 3:24 pm

Re: Загуба на близък.

Мнениеот Vladislav » ср дек 30, 2009 2:37 am

Здравейте,
следя периодично форума и забелязах, че за огромно мое съжаление той се е превърнал в поле на пропаганда на няколко протестанти, които обсебват темите и целят да наложат техните вярвания. По-тъжното е, че това се случва в момент, в който някой търсещ, а едновременно с това съкрушен от някаква мъка човек, се натъква на такива словоизлияния и остава тотално объркан, а вярвам, че такова агресивно "духовно" въздействие може да докара нервна криза, депресия или дори психически отклонения.
Привет Кристина!
Въпросите, които задаваш не са много лесни, и може би ще получиш различни отговори. Ще се опитам от моя скромен опит да обърна внимание на твоите питания. Най-трудно е да си обясним защо нещо се случва, особено когато то е лошо за нас. Може би търсим оправдания и заслепени сами да не намираме отговор. Често нещата са очевидни, често отговорите идват след време. Не може да обхванем Божият промисъл, но с търпение и вяра може да извлечем ползите и поуките за нас, дори от лошите моменти. Трудно е да търсим добро, когато има трагедия. Но Бог знае най-добре, кое и кога да се случи. Истината е, че ние сме гости на земята и колкото по-рано го осъзнаем толкова по-добре, защото това ще води и делата ни тук. Мога да си призная, че често търся вярата в дълбините на моята душа, макар да се имам за вярващ. Но в Библията има достатъчно примери за здрава и непоколебима вяра, която да ни укрепва в трудните моменти и да бъде наш пътеводител в бурното море на живота. Като един такъв пример може да се посочи цялата книга Йов от Стария Завет. Йов, постигнат от множество беди и страдания, казва следните думи:

"гол излязох от утробата на майка си, гол ще се и завърна. Господ даде, Господ и взе; (както беше угодно Господу, тъй и стана) да бъде благословено името Господне!" (1:21)
"Нима доброто ще приемаме от Бога, а злото да не понасяме?" (2:10)

Силна вяра, силни думи, голяма поука за нас. Надявам се да ти отговорят на много въпроси.
Оттук насетне е полезно да се замислиш от какво има нужда баща ти. Получи някои съвети вече, аз бих искал да добавя и да се молиш. Не е нужно да знаеш молитви. Просто изкавай, това което чувстваш. По-важна е душата на човека. защото тялото рано или късно загива, но душата не. Моли се за душата на баща ти.
Пожелавам ти всичко най-добро и знай, че Господ винаги е с нас, Той никога не ни изоставя, дори понякога така да ни се струва, може би, защото ние самите сме се отдалечили от Него
Кристина86
Потребител
Мнения: 34
Регистриран на: пон дек 28, 2009 10:28 pm

Re: Загуба на близък.

Мнениеот Кристина86 » ср дек 30, 2009 2:27 pm

Благодаря ви много за отговорите,беше ми полезно.
Радвам се и,че се включиха повече хора,които ми обясниха по-ясно и разбираемо.
Така е,на 23 год съм.
Иска ми се да допълня,че баща ми през целия си живот се е трудил,помагал е на всички,не е пушил и не е пил много.Хранил се е здравословно като цяло и няма начин просто да не се зачудя как става така,че на възраст 48 год да се разболее нелечимо.Не го заслужава.
Точно,когато се разбра,че е болен вече имаше внуче на 1 год,носещо неговото име.Омъжих се млада и много пъти след това съм била убедена,че Бог ми е пратил съпруга да не съм сама,след което ми прати и 2 дечица с малка разлика,като второто дете си беше почти чудо.Вече знам защо е станало така-за да има време татко да се порадва на внучета,макар и много малко време.
Правили сме му курбан,имаше и свещеник.
В един период идваше една жена да му чете молитви,говореше му за Бог и той много се успокояваше така.Той е вярващ човек,затова и така му действаха молитвите.
С болестта му много често бълнува,в началото говореше с починалите му родители.
На Бъдни Вечер го сънувах,че ми казва колко време му остава,което много ме разстрои.

Много се извинявам,че ви занимавам с моята история,но....сякаш за мое успокоение е.
Дон Кихот
Потребител
Мнения: 687
Регистриран на: пет ное 06, 2009 8:43 pm

Re: Загуба на близък.

Мнениеот Дон Кихот » ср дек 30, 2009 4:16 pm

Драга Кристина,

Благодаря за разяснението. Да са Ви са живи и здрави децата за Ваша радост. Добре е, че баща Ви е традиционно вярващ, но той не е живял абсолютно стерилен живот, а като всички е дишал замърсен въздух, пил е отровена от хлор вода, ял е безброй храни с химикали. При хора с по-силна генетика отравянето е по-бавно и те живеят по-дълго, но по-чувствителни организми като Вашия баща се поддават по-рано. В древния Рим на 40 г. хората се смятали за старци. Псалом 89:10, писан от цар Давид преди 3 000 години, обаче говори за 70 и свърх сили даже 80 години като венец на човешкия живот. Моят баща много пушеше и умря на 61 г., а майка ми, която не пушеше и не пиеше - на 65. И двамата от рак, какъвто не пожелавам на никого.

Курбанът е по-скоро езически, отколкото християнски обред. Намерете свещеник-молитвеник, който да направи на баща Ви маслосвет и се уповавайте на Божията милост.

ЧНГ
Потребителски аватар
plamen
Администратор
Мнения: 799
Регистриран на: ср авг 24, 2005 12:26 pm

Re: Загуба на близък.

Мнениеот plamen » ср дек 30, 2009 5:54 pm

Преди години превеждах един текст, мисля, че е подходящ за случая:

http://www.pravoslavie.bg/Биоетика/Да-изкупиш-времето-смъртта-на-православния-християнин

(копирай и пействай целия линк)

поздрави
Пламен
Дон Кихот
Потребител
Мнения: 687
Регистриран на: пет ное 06, 2009 8:43 pm

Re: Загуба на близък.

Мнениеот Дон Кихот » ср дек 30, 2009 8:24 pm

Драги Пламене,

Текстът на Йънг е дълбоко човешки и прочувствен, но трябва да се коригира. Бог не може да се пише с малка буква, а "на нея" се предава с "й" или "ù", а не с "и". Освен това, авторът познава Библията по английския превод на крал Джеймс І от 1611 г. "Redeeming the time" идва от Ефес. 5:16, където е калка на използвания гръцки глагол exagorazo 'изкупвам'. Добре, но на български звучи неудобовразумително и затова правилно синодалните преводачи са го предали така: "Пестете времето, защото дните са лукави". Българският протестантски превод за пореден път предава този стих буквално и погрешно като: "Изкупвайте благовремието, защото дните са лоши". Получава се абсурдът, че времето е благо, а неговите дни са лоши (evil).

-------

http://archiman.livejournal.com/
Кристина86
Потребител
Мнения: 34
Регистриран на: пон дек 28, 2009 10:28 pm

Re: Загуба на близък.

Мнениеот Кристина86 » пет фев 05, 2010 4:12 pm

Здравейте пак!
Има нещо,което ми е много странно и ми се иска да го споделя тук с вас.
Татко напоследък е видимо по-зле и днес разбрах нещо-казал на майка ми,че вече 3 пъти са идвали да го вземат и че само бебето на брат му го държи още тук.Единия път е идвал баща му да го вземе,а друг път е била стара непозната жена-дошла със свещ и седнала,не знам подробности.
Веднъж се възприемал за вече починал.Все странни неща,които може и да са от болестта му,но съм склонна да мисля,че има нещо вярно в тези сънища,ако изобщо са сънища,не знам.
Aether
Потребител
Мнения: 982
Регистриран на: съб юни 27, 2009 10:40 pm

Re: Загуба на близък.

Мнениеот Aether » пет фев 05, 2010 6:51 pm


Върни се в “въпроси към Православие БГ”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост