Призив към българските протестанти

теми, свързани с протестантството
Потребителски аватар
zmianatz
Потребител
Мнения: 1760
Регистриран на: съб ное 28, 2009 9:50 am

Re: Призив към българските протестанти

Мнениеот zmianatz » вт дек 29, 2009 3:05 am

Жоро
Потребител
Мнения: 1396
Регистриран на: съб апр 11, 2009 9:10 pm

Re: Призив към българските протестанти

Мнениеот Жоро » вт дек 29, 2009 9:00 am

Сега въобще нямам време, но ще ви отговоря когато ми е възможно.

Когато православната църква каже: "Ние сме Църкавата, защото пазим същото учение както от началото и сме естественото продължение на Църквата във времето”, протестантите скачат, че това било сектантско, и твърдят, че всички били църквата и всички били християни. Казват, че всички сме едно и разликите ни не били съществени. Затова, такова твъдение на Православната Църква показва липса на любов, защото се дели от другите, които също са християни и са църква. Казват още: „Православната Църква е горда, защото казва, че тя е Църквата и другите не са, а ние признаваме всички, включително и тях.”

Твърдят още, че нямало съществени разлики в учението (Тодоре, няма нужда да ми вадиш цитати, това което пиша ЗНАМ че е така, не ме карай да ровя из постингите – не съм си извадил мнението си от тази тема, че да ми даваш цитати от нея!!! Това че съм изобличил протестантите, не значи, че съм им враг. Приятелите си в беда няма да зарежа! „До тук с приятелството” го казваш ти. Аз такова намерение нямам, но и компромиси с истината няма да правя! ) и затова трябвало да се приемаме един друг като братя от една Църква.

Аз като бивш протестант, пак заявявам, че твърденията на тези протестанти са само думи и не отговарят на истината. Обаче, веднага съм опониран, че не съм прав, че ТЕ били отворени към православните християни, дори ходели на праволсавна църкава, едва ли не водели и новоповярвали в Православието.

Тогава, за да не спорим за глупости, реших че ще взема условно да се съглася с протестантите, въпреки, че не ми се вярваше мноиго, много. Приех, че говорите искренно и направих един напълно легитимен призив при положение, че твърденията ви са били верни. Някои решиха, че призива е бил лукав. Защо е лукав, защото знам, че твърденията ви са били неверни ли? Кое е лукавото, че реших да се съглася с вас и да приема думите ви за истина?

Какво стана обаче. Стана ясно, че не считате Православитео нито за близко, нито за сродно, нито за Църква. И разликите съществени и хората там не са братя. До някъде ви оправдавам, заради дереджето на Българската Православна Църква, но като виждате само греха, а не самото Православие, защо твърдите горните неща?

В какво се превърнах аз, като протестант преминал към православието? Ето в какво:
За едни съм лъжец, за други лицемер. За някои съм направил компромис с Истината. За други съм страхливец и съм приел православието от страх от отхвърляни. За трети не познавам Исус и затова съм стнал православен. За четвърти не познавам Писанието, а ако ме познават – прекалено много съм чел Писанието и съм се объкал. За друг не търся Бога със сърцето си, а го търся интелектуално – за това съм се объркал така. Да не говорим случаите на които не сте били свидетели, където причината е в хула срещу Святият Дух, обладан от демон, тежък таен грях, дявола ме е измамил. И т.н. и т.н.

Какъв извод да си направя, какво ви е отношението към православието???

Е ПРИЗИВА ГО НАПРАВИХ И ВСЕ ОЩЕ ВЯРВАМ, ЧЕ Е ВАЛИДЕН ЗА ТЕЗИ, ЗА КОИТО СЪМ ОПИСАЛ ЧЕ Е ОТПРАВЕН!
Последна промяна от Жоро на вт дек 29, 2009 9:19 am, променено общо 1 път.
ТодорК
Модератор
Мнения: 1140
Регистриран на: пон окт 06, 2008 2:36 pm

Re: Призив към българските протестанти

Мнениеот ТодорК » вт дек 29, 2009 9:10 am

Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Призив към българските протестанти

Мнениеот Aurelia Felix » вт дек 29, 2009 9:55 am

ТодорК
Модератор
Мнения: 1140
Регистриран на: пон окт 06, 2008 2:36 pm

Re: Призив към българските протестанти

Мнениеот ТодорК » вт дек 29, 2009 11:22 am

Потребителски аватар
Gunev
Потребител
Мнения: 922
Регистриран на: пон апр 07, 2008 10:58 pm

Re: Призив към българските протестанти

Мнениеот Gunev » вт дек 29, 2009 11:29 am

Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Призив към българските протестанти

Мнениеот Aurelia Felix » вт дек 29, 2009 11:36 am

Потребителски аватар
Чехълче
Модератор
Мнения: 2032
Регистриран на: нед дек 20, 2009 1:49 pm

Re: Призив към българските протестанти

Мнениеот Чехълче » вт дек 29, 2009 2:40 pm

Хихихихихи, наистина са за лудницата. :clap:
Славян
Потребител
Мнения: 1132
Регистриран на: съб сеп 26, 2009 1:49 pm

Re: Призив към българските протестанти

Мнениеот Славян » вт дек 29, 2009 9:56 pm

Потребителски аватар
Gunev
Потребител
Мнения: 922
Регистриран на: пон апр 07, 2008 10:58 pm

Re: Призив към българските протестанти

Мнениеот Gunev » вт дек 29, 2009 11:12 pm

Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Призив към българските протестанти

Мнениеот Aurelia Felix » ср дек 30, 2009 9:34 am

Как сте ги запомнили тия щуротии?! Аз с много напъване се сетих за "сексуален демон" и "религиозен демон". Някъде по форумите четох за "интелектуален демон" - туй сигурно е босът на "духа на мисли". :lol: :lol: :lol:
Zara_83
Потребител
Мнения: 166
Регистриран на: чет фев 21, 2008 6:21 pm

Re: Призив към българските протестанти

Мнениеот Zara_83 » ср дек 30, 2009 10:16 am

КОСМОНАФТ

КЪМ ГУНЕВ

Мнениеот КОСМОНАФТ » ср дек 30, 2009 10:20 am

ИСКАМ ДА СПОДЕЛЯ НЕЩО С ТЕБЕ КАТО ЧОВЕК, ИМАЩ НАБЛЮДЕНИЯ КАКВО СТАВА В ПРОТЕСТАНТСКИТЕ ЦЪРКВИ (ТАКА ДЕ, ВСЕ ОЩЕ МИ ВИКАТ ПРОТЕСТАНТ) ДА, В МНОГО ДЕНОМИНАЦИИ ПРОТЕСТАНТСКИ ИМА ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИ (ОСОБЕННО ПРИ ПЕТДЕСЯТНИТЕ). ПОСТОЯННО БЕСОВЕ СЕ ГОНЯТ, ВРЪЗВАТ И РАЗВРЪЗВАТ НАЧАЛСТВА И ВЛАСТИ, ГОВОРИ СЕ СЕ НА РАЗНИ ЕЗИЦИ....ИМА МНОГО ФАЛШИВА ЕКЗАЛТАЦИЯ И ЛЪЖЕ ДАРБИ И ЛЪЖЕЧУДЕСА И ХОРАТА СЕ ЛЪЖАТ ОТ ТЯХ. ТРЯБВА ДА ТИ ПРИЗНАЯ ЧЕ ЗА ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ АЗ ПОПАДНАХ ПОД ВЛАСТТА НА ТОЗИ СТРАНЕН ФАНАТИЗЪМ. ТОЙ Е БЕЗПЛОДЕН ,МНОГО КОМУНИСТИЧЕСКИ. АКО НЕ СИ МАНИПУЛИРУЕМ ОТ ПАСТОРА, КОЙТО СЕ ПРЕДПОЛАГА ЧЕ Е ОТ ДС, ВЕДНАГА БИВАШ МЪМРЕН.АКО НЕ СТАНЕШ СИВА ПИОНКА КАТО ВСИЧКИ ДРУГИ-ВЕДНАГА ТИ СЕ КАЗВА ЧЕ СИ В СВЕТА И ОТСЪПВАШ ОТ ВЯРАТА. КАЗВА ТИ СЕ ЧЕ БОГ НЕ Е НА ПЪРВО МЯСТО В ЖИВОТА ТИ-АЗ ПЪК МИСЛЯ ЧЕ ДА СЕ БЪРКА ПОКЛОНЕНИЕТО ПРЕД НЯКАКЪВ РЕЛИГИОЗЕН ИДОЛ-ПРОЕКЦИЯ С ХРИСТИЯНСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ Е ПАГУБНО...АБЕ ГАДНА РАБОТА. ИМАХМЕ ДОРИ ПРОПОВЕДИ СВЪРЗАНИ С ГОНЕНЕТО НА ДЕМОНИ....ВСИЧКО ТОВА Е ХУБАВО,АМА СИ Е ЧИСТА ФАРИСЕЙЩИНА,ЗАЩОТО НИКОЙ НИЩО НЕ ПРАВИ ОТ ТОВА ДЕТО СЕ ПРОПОВЯДВА,ГОВОРЯТ,НО НЕ ВЪРШАТ.И НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО-ПОЯВИ ЛИ СЕ НЯКОЙ КОЙТО НАИСТИНА ИЗЦЕЛЯВА,НАИСТИНА ОСВОБОЖДАВА ХОРА ОТ ДЕМОНИ,СТРАННО ЗАЩО БИВА ЗАКЛЕЙМЕН КАТО РАЗЦЕПНИК НА ЦЪРКВАТА,ВЪЛК ГРАБИТЕЛ. СРЕЩУ НЕГО СЕ ОБРАЗУВАТ ЦЕЛИ МОЛИТВЕНИ ОБРЪЧИ,КОИТО ТРЯБВА ДА СПРАТ ВРАГА.Е ДА, ТОЗИ НЯКОЙ ГОВОРИ ЧЕ "ПАСТОРЪТ КАЗА" НЕ ОЗНАЧАВА АТОМАТИЧНО ЧЕ "БОГ КАЗА". И ТУКА ЗАПОЧВАТ ПРЕМЕЖДИЯТА С ХРИСТИЯНСКИТЕ ПЕТДЕСЯТНИ МАГЬОСНИЦИ.

ДА НЕ ВЗЕМЕШ СЕГА ДА ИЗКРИВИШ ДУМИТЕ МИ И ДА ГИ ТЪЛКУВАШ, ЧЕ ВИДИТЕ ЛИ, ПРОТЕСТАНТ ГОВОРИ СРЕЩУ ПРОТЕСТАНСТВОТО-НЕ.СПОДЕЛЯМ ТИ НАИСТИНА ЗА МРЪСОТИЯТА, КОЯТО ВИДЯХ. НО ОТРИЦАТЕЛНИ ЯВЛЕНИЯ ИМА НАВСЯКЪДЕ. НИЕ СМЕ ЗАБРАВИЛИ, ЧЕ НАШ ВРАГ Е ДЯВОЛЪТ И ОРДИТЕ МУ. В ПРАВОСЛЯВИЕТО НЯМА ЛИ ПОДОБНИ НЕЩА...ТОВА КОЕТО МЕ ПРИТЕСНЯВА В ПРАВОСЛАВИЕТО Е ЧЕ МНОГО МАЛКО СЕ ГОВОРИ ЗА ИСУС ХРИСТОС. ХОРАТА НЕ БИВАТ ДОВЕЖДАНИ ДО ИИСУС А ДО "ЦЪРКВАТА", СВЕЩЕННИТЕ ПРЕДАНИЯ, БОЖИЯТА МАЙКА, ИКОНИТЕ, СВЕТЦИТЕ, ПЕСНОПЕНИЯТА НА СТАРОСЛАВЯНСКИ, КОИТО НИКОЙ НЕ РАЗБИРА, ПОСТИ СЕ НО БЕЗ МОЛИТВА КОЕТО СИ Е ЧИСТА ДИЕТА....НИЕ НЕ СЕ ЗАНИМАВАМЕ С ОПАСНИ РАБОТИ ,ДЕМОНИ НЕ СЕ ГОНЯТ В НАШИ ДНИ, НЕ РИСКУВАМЕ.
НИЕ ЖИВЕЕМ В МАГЬОСНИЧЕСКА СТРАНА-НЕ МОЖЕШ ДА ПОМОГНЕШ НА СТОТИЦИ ХИЛЯДИТЕ ХОРА,ЗАТЪНАЛИ В РОДОВИ ПРОКЛЯТИЯ, МАГИЯ,АСТРОЛОГИЯ,ХИНДУИЗЪМ,ШИЗОФРЕНИЯ,НАРКОМАНИЯ,РАЗВРАТ, ПРОСТО ДА ХОДЯТ НА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА. АМИ ТЕЗИ ХОРА ИМАТ ВЪПРОСИ, НА КОИТО НЯМАТ ОТГОВОР. НАИСТИНА ЛИ БОГ Е ЖИВ И НАИСТИНА ЛИ ИЗЦЕЛЯВА И ПОМАГА В НАШИ ДНИ-АКО НЕ ИМ ДАДЕШ ОТГОВОР ЩЕ ОТИДАТ НА ЕКСТРАСЕНС. ЩЕ СЕ ЗАНИМАВАТ С РЕЙКИ И ПОСЛЕ ЩЕ ПАЛНАТ ЕДНА СВЕЩ В ПРАВОСЛАВЕН ХРАМ. ПРИЯТЕЛЮ, МЛАДЕЖИТЕ НИ СА ПОКОСЕНИ, ЦВЕТЪТ НА НАЦИЯТА НИ ВЕХНЕ И УМИИРА И ИСКА ОТГОВОРИ И ПРИМЕР.
А НИЕ ВОДИМ БЕЗПОЧВЕНИ СПОРОВЕ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ. ПРАВИЛНА ТЕОЛОГИЯ КАЗВАШ-А КЪДЕ ОСТАНА ЖИВОТО ОТКРОВЕНИЕ, БОГОСЛОВИЕ КАЗВАШ,ЗНАМ БИБЛИЯТА ПРАВИЛНО МДА Я ЧЕТА-А КЪДЕ ОСТАНА ЖИВОТО СЛОВО ОТ БОГА НА НЕБЕТО И ЗЕМЯТА, КОЕТО ГОРИ КАТО ОГЪН И МЕЧЪТ НА СВЯТИЯ ДУХ...НИЕ ТЕЗИ ДУМИ КАТО ИНОСКАЗАНИЕ ЛИ ГИ ЧЕТЕМ ИЛИ ВЯРВАМЕ В ТЯХ.....КАЗВАМ ТИ "ПРАВОЛСАВИЕТО" НЕ МОЖЕ ОТГОВОРИ СЪВРЕМЕННИТЕ ОТПАСНОСТИ, НИТО "ПРОТЕСТАНСТВОТО", А САМО БОГ.В ПРАЗНАТА ДОКТРИНА НЯМА СИЛА. Б ОЖИЕТО ЦАРСТВО НЕ СЕ СЪСТОИ В ДУМИ, НО В СИЛА.
KOSMONAFT

КЪМ ГУНЕВ

Мнениеот KOSMONAFT » ср дек 30, 2009 10:43 am

ВИЖДАМ ЧЕ СИ СТАНАЛ ЖЕРТВА НА "ХАРИЗМАТИЧЕН" ФАНАТИЗЪМ.... СЪЧУСТВАМ ТИ ПРИЯТЕЛЮ. ИМА МНОГО ТАИВА ХОРА,ИСКРЕНО ТЪРСЕЩИ БОГ И НАРАНЕНИ ДЪЛБОКО ОТ "БРАТЯ И СЕСТРИ". РЕЛИГИОЗНИЯТ ФАНАТИЗЪМ Е ПО ГАДЕН ОТ ВУДО МАГИЯТА. МАГЬОСНИКЪТ ВЕДНАГА РАЗБИРА КОГАТО ГОСПОД ГО ПЛЕСНЕ ПРЕЗ РЪЦЕТЕ. НАПЪЛНО МУ Е ЯСНО СРЕЩУ КАКВА СИЛА СТОИ. ВИЖ, ГОГАТО БОГ ПЛЕСНЕ ФАНАТИКА,ПОТЪНАЛ В ХАРИЗМАТИЧНИ ЛЪЖЕПРЕЖИВЯВАНИЯ, ТОЙ СИ МИСЛИ ЧЕ ГОСПОД ГО ИЗПИТВА ИЛИ ЧЕ САТАНА МУ ПРАВИ СЕЧЕНО И ОЩЕ ПОВЕЧЕ СЕ НАСТЪРВЯВА.....ГАДНА И ГНУСНА РАБОТА ТИ КАЗВАМ. НО РЕЛИГИОЗНИТЕ ДУХОВЕ НА ТЪМНИНАТА СА НАЧАЛСТВА И ВЛАСТИ И МАЙ ЗДРАВО СА СЕ ОКОПАЛИ ПРИ НАС. НЕ ТЕ ПОЗНАВАМ, НО ПДОЗИРАМ ЧЕ СИ ИСКРЕНО ВЯРВАЩ И ТЪРСЕЩ ЧОВЕК....КОЛКОТО ЗА ТЕЗИ РАНИ КОИТО СА ТИ НАНЕСЕНИ, ПРИЕМИ ГИ КАТО ИЗПИТАНИЕ,КАЛЯВАЩО ВЯРАТА...ДЕ, ДА ЗНАМ И АЗ. НО ПОЗНАВАМ ОГРОМНОТО ОГОРЧЕНИЕ, НО БОГ ИЗЦЕЛЯВА И НЕГОВАТА ЛЮБОВ ВЪЗРАЖДА ЗА НОВ ЖИВОТ. ТАКА,ДЕ, НИКОЙ ОТ НАС НЕ Е СЪВЪРШЕН И ПОСТОЯННО ГРЕШИМ В НЯКАКВИ СФЕРИ. АКО НЕ БЕША ГОСПОД ДА НИ ПРОЩАВА, ЩЯХМЕ ДА СТИГНЕМ ДО ПОД КРИВАТА КРУША. НИЕ ДА СЕ ДЪРЖИМ ЗА ГОСПОДА,ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ.

Върни се в “протестантство”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост