Мръсните дела на католицизма

теми, свързани с католицизма
Потребителски аватар
zmianatz
Потребител
Мнения: 1760
Регистриран на: съб ное 28, 2009 9:50 am

Re: Мръсните дела на католицизма

Мнениеот zmianatz » ср юни 30, 2010 9:39 am

Кабрал, за втори път те питам - ти не ми отговаряш.

Сега ще те попитам за трети път: не се ли обезсмисля така Възкресението на Иисус?...
Така излиза, че Той е възкръснал за хората тогава - не за хората сега?!? ::o
Кабрал
Модератор
Мнения: 2534
Регистриран на: чет окт 02, 2008 11:32 pm

Re: Мръсните дела на католицизма

Мнениеот Кабрал » ср юни 30, 2010 11:31 am

Как да отговоря на изсмукани от пръстите безмислици? Какъв е точно механизмът при който се обезмисля благовестието? Приемането на възможността некръстен да се спаси обезмисля изцяло благовестието. Защо дойде да ни спаси Христос и от какво? Не беше ли защото Адам ни беше отделил от Бога и от духовни, от такива с Духа ни превърна в земни? Къде има и малък намек, че това е възможно? Не дойде ли да ни изкупи от греховете? Защо трябва да Му вярваме, ако трябваше да ни изкупи само от правените от нас лично грехове. Защо да не се спаси всеки, невършил грях - кришнари, мюсулмани и евреи? Нали е имало и тогава праведници, защо им е трябвало да вярват, след като не са правили лични грехове? Вие иската да издигнете решенията на вашият инат и високомерие в Христова догма.
Потребителски аватар
zmianatz
Потребител
Мнения: 1760
Регистриран на: съб ное 28, 2009 9:50 am

Re: Мръсните дела на католицизма

Мнениеот zmianatz » ср юни 30, 2010 1:37 pm

Кабрал, май ти си ги изсмукваш от пръстите нещата :wink:

Иисус дойде и спаси праведните и некръстени хора от ада. Спаси и грешниците, но това няма значение тук в случая. Спаси всички. Искаш да кажеш, че хората тогава са имали късмет, че са живели тогава - и са се спасили; а днешните деца - "вятър ги вее на бяла кобила"

Това е безсмислено. Бог не прави разлика между хората тогава - и хората сега.
Така по твоите думи излиза, че Иисус никакъв път не е проправял между хората и Бога - и напразно е умрял - само заради хората тогава. :crazy:

Децата може да носят в себе си прародителския грях; но той "не ги е изпълнил" напълно; тъй като още не са навършили пълнолетие. Именно тогава човек се отваря за греха: злобее, завижда, сравнява се, прелюбодейства, краде и т.н. Дотогава децата са чисти - и не може да бъдат напълно осъдени :!:
Кабрал
Модератор
Мнения: 2534
Регистриран на: чет окт 02, 2008 11:32 pm

Re: Мръсните дела на католицизма

Мнениеот Кабрал » ср юни 30, 2010 2:39 pm

Нищо общо няма слизането в ада с времето сега, защото преди на хората не е била дадена възможност, от една страна те са нямали общение с Бог, а от друга греховете им не са били изкупени. Иисус "слиза" в ада, за да даде възможност на всеки, който дотогава не я е имал. Какъв е резултатът от тази проповед не е писано, Преданието казва, че са се спасили, но това става от личната прошка на Иисус Христос, след кръстната смърт и преди Светият Дух да облече в сила Църквата за да извършва тайнството. Старозаветните хора не са имали изход и затова са получили шанс. Какъв изходът сега? Кръщението, което всеки е свободен да извърши за своите деца и оправдания няма. Ние си ги търсим. Първо ще влезе това зло, след това и абортът ще приемем, защото чудо голямо, нали ще се спасят, защо да не ги абортираме. След тва ще почнем да трепем за тяхно добро неизлечимо болните, какво е 1-2 седмици по-кратък живат в мъки, пред вечният живот. Мислите, че говорите от любов, а Църквата е зла, но е обратното. На никой през ум да не му минава да не кръсти детето си или да прави аборт, защото няма да се спасят. Успокояваме ли се с празни приказки поощряваме духовните и физически убийци на децата си.
Потребителски аватар
zmianatz
Потребител
Мнения: 1760
Регистриран на: съб ное 28, 2009 9:50 am

Re: Мръсните дела на католицизма

Мнениеот zmianatz » ср юни 30, 2010 3:52 pm

Абортът е грях - и се третира като убийство; като отнемане на шанс за живот; възстава се срещу волята на Бог :!: Затова именно не трябва да се прави - а не защото децата са некръстени и ще отидат в ада. Има деца, умиращи след раждане - кой е виновен сега тук - такива са обстоятелствата - така може би Бог е решил. Щом има такива деца, аз не вярвам, че те ще отидат в ада. Родителите си носят отговорността от аборта пред Бог - но това им се зачита като убийство - а не като "некръстено дете" :!: Самият акт на убийството е грешка - а не самото некръщаване на децата. Никой не може да възстава срещу волята на Бог, щом е решил да създаде живот - той трябва да съществува!
Кабрал
Модератор
Мнения: 2534
Регистриран на: чет окт 02, 2008 11:32 pm

Re: Мръсните дела на католицизма

Мнениеот Кабрал » ср юни 30, 2010 5:03 pm

Има ли градация между заповедите - не убивай и кръщавай? Коя е по-важна? Кога възставаме повече срещу Бог, като убиваме или пречим децата да отидат при него? И не разбрах на какво се крепи твърдението, че некръстени ще се спасят, а в частност ще се спасят живите богини от Бутан?
Потребителски аватар
zmianatz
Потребител
Мнения: 1760
Регистриран на: съб ное 28, 2009 9:50 am

Re: Мръсните дела на католицизма

Мнениеот zmianatz » ср юни 30, 2010 5:55 pm

Потребителски аватар
to6ominator
Потребител
Мнения: 304
Регистриран на: пон май 10, 2010 11:09 pm

Re: Мръсните дела на католицизма

Мнениеот to6ominator » ср юни 30, 2010 6:23 pm

Кабрал, пак ти казвам Бог не е комунист. Това, че родителите не са си кръстили детето, защото лекарите в интензивното са били много заети да му спасяват живота и това е било по-важно от кръщението, а да не говорим, че за недоносените бебета, които трябва да стоят в кувиоз, не знам как ще ги кръстите докато са в кувиоза. Освен това кой е казал, че децата трябва да страдат заради греховете на родителите. Това не е комунизъм, където те вкарват в Белене, задето баща ти бил "буржоа", който притежавал магазин в малък град и внасял стоки от Австрия. Кажете ми, къде е писано, че децата трябва да страдат заради греховете на родителите и още повече - да ги приемат като свои грехове? Това да не е "колективна вина = колективна безотговорност". Ми аз като знам, примерно, че прадядо ми от бащина линия е бил убиец, значи за какво ще се хабя да бъда добър, след като вече ми е писана присъдата: За ада е. Няма смисъл, след като каквото и да правя - отивам в ада.
Кабрал, след като си толкова за "установения ред", защо не се запиташ от кого е установен този ред? От хора. А хората са грешни по природа. Следователно и установеният ред има нужда от подобрения. Ако всички бяха като теб и се придържаха за "установения ред", то още щяхме да си мислим, че сме центъра на вселената, че земята е плоска, щяхме да се мъчим с римски цифри (който може да умножи 2 числа писани с римски цифри, става за Доктор по Математика) и такива като теб щяха да плюят арабските, защото не са по "установения ред", нямаше да седиш до нещото, наречено "компютър", защото нямаше да има такова нещо, хората щяха да измират на по 30-40 години от чума. Бог ни е дал воля, за да избираме сами как да живеем и как да се развиваме. Няма готова рецепта за най-правилен живот. Бог няма да слезе на Земята и един по един да ни казва: прави тва, тва, тва, изпълнявай като компютър без да мислиш. Не, Бог ни е дал свободна воля, за да мислим, а не просто да изпълняваме предписания. Това, разбира се, не е лесна задача, но кой е казал, че трябва да е лесно. Всяко нещо трябва сам да си го заслужиш и сам да се сетиш как да си гу заслужиш, а не да чакаш някой да ти каже как.
dante_18
Потребител
Мнения: 355
Регистриран на: пон окт 12, 2009 1:58 am

Re: Мръсните дела на католицизма

Мнениеот dante_18 » ср юни 30, 2010 6:54 pm

Идеята за първородния грях и наследствената обремененост нямат място в ислямската религия. Всеки човек се ражда в естествено състояние на чистота. Дискриминацията въз основа на пол или наследствена вина или грях са чужди на духа на Исляма.

И получи Адам слова от своя Господ, и Той прие покаянието му. Той е Приемащия покаянието, Милосърдния.
[2:37]

Мюсюлманинът вярва, че ако Адам е извършил първия грях, той е бил отговорен за изкуплението на този грях. Адам и Ева помолили Аллах за милост и им било простено.

никой прегрешил не ще носи греха на друг и човек ще има само онова, за което се е постарал, и старанието му ще бъде видяно, после напълно ще му се въздаде, и при твоят Господ е завършекът.
[53:31-42]
Кабрал
Модератор
Мнения: 2534
Регистриран на: чет окт 02, 2008 11:32 pm

Re: Мръсните дела на католицизма

Мнениеот Кабрал » ср юни 30, 2010 8:18 pm

Данте,
В ислямската религия има място само за оскотели откачалки, за които единственият смисъл на живота е да да отидат в рая за да ядат, пият и чукат. Низка религия за примитивни хора. Не случайно всеки свестен дето иска да я изостави го убиват с камъни, защото иначе нямаше да остане никой освен психопати. Това, че ще ги убият с камъне естествено не оправдава никой, по добре мъртав отколкото мюсулманин.

Змиянац,
С какво беше виновен Юда? Че Бог го е избрал за това? Той в Рая ли е?
С какво бяха виновни евреите? Че поискаха да бъде освободен някой борил се за свободата си пред някой, който сам е искал да умре, за да изпълни предначертаното? Техните деца ще се спасят ли и ако се спасят не е ли също толкова несправедливо те да се спасят, а възрастните да бъдат осъдени? Та те си спазват точно нещата, както ги пище в Стария завет, какви лоши дела правят?
/да не оставя грешно впечатление - нито един неразкаял се юдеин няма да се спаси никога!/

Казано е ясно - който повярва и се кръсти ще се спаси и още, че който не се роди от вода и Дух няма да влезе в царството Божие. Казано е достатъчно ясно, за да търсим начини да се изсулим и рушим вярата.

to6ominator,
Написаното от тебе са откровени глупости както от верска, така и от светска гледна точка. От верска е ясна, че не познаваш дори бегло вярата, а от светска са общи приказки, неподкрепени от нищо, които ако тръгнеш да прилагаш на дело скоропостижно ще се озовеш в затвора или лудницата. Обясни на съдията, че възможността да ползваш компютър ти дава повече или специални права спрямо друг, който смята на пръсти.

Цифрите макар и наречени арабски са индийски.
Потребителски аватар
zmianatz
Потребител
Мнения: 1760
Регистриран на: съб ное 28, 2009 9:50 am

Re: Мръсните дела на католицизма

Мнениеот zmianatz » ср юни 30, 2010 8:44 pm

Последна промяна от zmianatz на ср юни 30, 2010 9:03 pm, променено общо 2 пъти.
Потребителски аватар
Чехълче
Модератор
Мнения: 2032
Регистриран на: нед дек 20, 2009 1:49 pm

Re: Мръсните дела на католицизма

Мнениеот Чехълче » ср юни 30, 2010 9:00 pm

Потребителски аватар
zmianatz
Потребител
Мнения: 1760
Регистриран на: съб ное 28, 2009 9:50 am

Re: Мръсните дела на католицизма

Мнениеот zmianatz » ср юни 30, 2010 9:10 pm

Благодаря на Чехълче, че беше постнала линк към Притчи Соломонови в една друга тема! :thumbup: Така и ще отговоря на to6ominator на поста му по-горе; дано го осмисли; и разбере, че има "обремененост":

18. Но те правят засада против кръвта си, дебнат против душите си.
19. Такива са пътищата на всекиго, който е алчен за чуждо добро: то отнема живота на оногова, който го е заграбил.
20. Премъдростта говори високо на улицата, издига гласа си по стъгдите;
21. проповядва в главните места на съборите, при входовете на градските порти говори своята реч:
22. "докога, невежи, ще обичате невежеството? Докога буйните ще се наслаждават с буйство? Докога глупците ще мразят знанието?
23. Обърнете се към моите изобличения; ето, аз ще излея духа си върху вас, ще ви явя думите си.
24. Аз виках, а вие не послушахте; простирах ръка, но нямаше кой да внимава;
25. и вие отхвърлихте всички мои съвети, и изобличенията ми не приехте.
26. Затова и аз ще се насмея на вашата гибел; ще се порадвам, кога ви ужас нападне,
27. кога ви нападне ужас като буря, и беда като вихър мине над вас, кога ви постигне скръб и утеснение.
28. Тогава ще ме викат, и аз не ще чуя; от сутрин ще ме дирят, и не ще ме намерят.
29. Задето намразиха знанието и не избраха за себе си страха Господен;
30. задето не приеха моя съвет и презряха всичките ми изобличения,
31. затова те и ще ядат от плодовете на своите пътища и ще се насищат от своите замисли.
32. Защото невежите ще ги убие тяхното упорство, а глупците ще ги погуби тяхната безгрижност;
33. но който слуша мене, ще живее безопасно и спокойно, без да се страхува от зло."
dante_18
Потребител
Мнения: 355
Регистриран на: пон окт 12, 2009 1:58 am

Re: Мръсните дела на католицизма

Мнениеот dante_18 » ср юни 30, 2010 9:39 pm

Потребителски аватар
to6ominator
Потребител
Мнения: 304
Регистриран на: пон май 10, 2010 11:09 pm

Re: Мръсните дела на католицизма

Мнениеот to6ominator » ср юни 30, 2010 9:43 pm


Върни се в “католицизъм”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта