За живите изроди и мъртвите кучета

разкажете за вашите колебания и приключения по пътя към вярата
Потребителски аватар
Чехълче
Модератор
Мнения: 2032
Регистриран на: нед дек 20, 2009 1:49 pm

За живите изроди и мъртвите кучета

Мнениеот Чехълче » ср юни 30, 2010 5:36 pm

Две очи, изпълнени със страх, ужас и безмълвно очакване, след което следва хладнокръвно, жестоко, нечовешко, показно, за забавление, на шега или просто от омраза убийство. На куче.

Ако убиеш човек, в най-добрия случай обществото те заклеймява като убиец, а съдът те осъжда. Ако убиеш или осакатиш животно, не следва нищо. Едни яростно порицават убиеца, други стръвно подкрепят убиеца. Българската Темида не съди убийци на животни. Тя не може да осъди човешките престъпления български към човешките същества български, та какво остава за животните.

През март в Дряново изрод отряза крачетата на кучето Мима. Вчера в софийския квартал „Модерно предградие" изрод обеси куче. Народът, освирепял, изтрещял, откачил от жалкия си мизерен, бездуховен и лишен от всякакво съдържание живот, или зает с мисълта как да оцелее, се лашка.

В горната мъртва точка е неизвестният човек, нерядко нападан от кучета. В долната мъртва точка е нищото. Защото за повечето хора животното, било то куче или котка, е нищо. Да беше крава, коза, овца, за да я доиш, стрижеш и печелиш от нея. Да беше кон, ламарини крадени да тътриш с него. Да беше магаре, с крадени дърва да го товариш. Да беше череша, джанка или кайсия, ракия да вариш. Да беше грозде, вино да правиш. Да беше....

А то куче. Нищо и никакво куче. Даже две.

Ужасена съм. Ужасена съм и съм много гневна.

Що за изрод трябва да си, за да отидеш до мазето, тавана, навеса или където и да е в жалкото си обиталище кочина, да се наведеш и грабнеш брадва, да се приближиш до кучето и докато се взира в теб с влажните си очи, да замахнеш? Кученцето Мима те поглежда веднъж, два пъти, три пъти, четири пъти и през това време ти отсичаш краче по краче. Ти не си нищо друго освен садист, щом оставяш на едно живо същество само торса и двете безпомощни очи.


Това човешко същество не може да го направи.

Що за изрод трябва да си, за да отидеш в къщата, коптора, бараката, мазето, тавана или килера, да вземеш оттам въже, да примамиш, подмамиш, прилъжеш едно живо същество, да му сложиш примка на врата и да го обесиш хладнокръвно, самодоволно и показно? Ти не си нищо друго освен дегенерат, щом оставаш от едно живо същество две отворени очи, застинали завинаги в агония.

Това човешко същество не може да го направи.

И Мима, и кучето от "Модерно предградие" са жертви на ужасяващата, необяснима, неоправдана, непоносима и достигнала абсолютния си предел българска безчовечност.

В Америка на животните гледат като на равноправни, да! Равноправни - живи същества и тежко и горко на този, който си позволи да ги унижава, тормози, да не се грижи или пази боже, да ги убие. Там това безумие разумните човешки същества наказват с цялата сила на закона.

Там човек през целия си живот трябва да се доказва пред обществото, че е добър.

Според нашите критерии човек изначално е добър и ако нещо се издъни, почват да се търсят оправдания за свинщините му.

Изродите, садистите, зомбясалите, изперкалите от лошотия, проклетия и безумното си вегетиране знаят това. И действат. Защото уродливото съществуване пръква извратеняци. Такива, които убиват и бесят. Първо кучета, а после каквото му попадне под ръка.

Една държава стане ли статист в собствения си умопомрачителен мизансцен, нищо добро не я чака. А с увъртане и офлянкване която и да е власт, доникъде няма да стигне.

След случая с осакатената Мима управляващите обещаха промени в Наказателния кодекс, които най-накрая да инкриминират жестокостта над животни. Както всяка власт, и настоящата действа предпазливо, внимателно, да не засегне този или онзи, защото, нали знаете, случва се и кучета да осакатяват хора. Не отричам, но и това да си го пише в сметката днешната власт. Защото е крайно време да се регламентират отношенията "човек - животно". Човекът гледа и се грижи за своето животно и безопасността на околните. Допусне ли стопанин на животно човек да пострада от неговото нехайство, да му пати главата на стопанина, не на животното, защото то няма разум, а само инстинкт. Но посегне ли човек на животно, последствията да бъдат равносилни.

Животът е безценен, независимо дали е човешки или кучешки. И осмислянето на този постулат е проба за еманацията на индивида, обществото и държавата. Харесва ли ви, или не, това е положението.

Когато държавата се мотае, животни причиняват смъртта на хора.

Когато държавата пак се мотае, садисти убиват животни.

В резултат на това майка не може да обясни на детето си защо свирепото куче на чичкото от съседния гараж вчера без намордник и повод се е хвърлило върху него, захапало го е и му е разръфало якето, ръчичката, крачето. В друг квартал друга майка не може да обясни на детето си защо кученцето, което довчера са хранили пред входа, днес виси обесено на дървото.

Абсолютен нонсенс.

А мен ме преследват очите на Мима и обесеното вчера куче. Очи на човешки същества, безсилни пред сатанинското на тези, които ги убиват.

А другите очи, тези на изродите, садистите, на дегенератите, вече се оглеждат наоколо. Оглеждат се, сигурна съм.*

________________________________________________________
* http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=552768
Потребителски аватар
Чехълче
Модератор
Мнения: 2032
Регистриран на: нед дек 20, 2009 1:49 pm

Re: За живите изроди и мъртвите кучета

Мнениеот Чехълче » ср юни 30, 2010 5:52 pm

Блажен е този, който е милостив и към животните.
Праведният се грижи и за живота на добитъка си, а сърцето на нечестивците е жестоко.

http://www.pravoslavieto.com/bible/sz/prov.htm#1
Потребителски аватар
Чехълче
Модератор
Мнения: 2032
Регистриран на: нед дек 20, 2009 1:49 pm

Re: За живите изроди и мъртвите кучета

Мнениеот Чехълче » ср юни 30, 2010 5:54 pm

Аз сътворих земята, човека и животните, които са по земното лице - Иеремия, 27:5
Дон Кихотъ

Re: За живите изроди и мъртвите кучета

Мнениеот Дон Кихотъ » ср юни 30, 2010 6:13 pm

Хайде, намалете малко истериката за обесеното куче. В схоластиката има един прочут въпрос: Quid bono? (Кой има полза). За да се хване едно улично куче, да се обеси по този фрапиращ начин, да се позвъни анонимно на медиите и те, жадни за сензации, да разпространят снимките по целия свят - кой има интерес от това? Явно някой с agenda, човек, който търси определен обществен резонанс в този момент. Или с това зверство да се отклони за малко вниманието от засилващия се срив в държавата, или да се внуши на Запада, че българската територия се обитава от диваци, които не заслужават инвестиции и които се управляват от най-ужасното правителство от 13 века насам.

В същото време човек не смее късно вечер или рано сутрин да мине между блоковете, защото рискува да бъде нападнат и разкъсан. Да не говорим за тенията и другите болести, разнасяни от помиярите. Те са всъщност част от стреса и терора, в който се държат "панелните" българи вече 20 години.

Евреи, християни и юдеохристияни
http://archiman.livejournal.com/
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: За живите изроди и мъртвите кучета

Мнениеот Aurelia Felix » ср юни 30, 2010 8:26 pm

чехълче, споделям чувствата ти, но за съжаление грехът, оставен на да се развива на свобода - без религиозен страх и без страх от законово възмездие показва истинската същност на грешника - демон в плът. идиотска жестокост се проявява на много места и към хора - изтезания и т.н., не само към животни. слава Богу, вършещите такива престъпления ще бъдат наказани с вечен огън.
Потребителски аватар
Чехълче
Модератор
Мнения: 2032
Регистриран на: нед дек 20, 2009 1:49 pm

Re: За живите изроди и мъртвите кучета

Мнениеот Чехълче » ср юни 30, 2010 8:56 pm

Дон Кихот 1

Re: За живите изроди и мъртвите кучета

Мнениеот Дон Кихот 1 » ср юни 30, 2010 9:56 pm

Пантофке,

Май четеш моя постинг на верев. Аз не одобрявам садистичното убийство на кучето, но се опитвам да обясня защо се спекулира с него.

А по повод убийствата на животни ще отбележа, то е неизбежно. Ние не сме сектанти и не вярваме в прераждане на душите от хора в животни и обратно. Христос е ял най-спокойно пасхалното агне, заклано според Мойсеевия закон. А и кожата на твоите обувки е одрана от гърба на някое невинно теле. Така е построен животът на този свят - някой трябва да умре, за да живее друг. Дори самото християнство е основано на този принцип, колкото и странно да звучи.
Потребителски аватар
Чехълче
Модератор
Мнения: 2032
Регистриран на: нед дек 20, 2009 1:49 pm

Re: За живите изроди и мъртвите кучета

Мнениеот Чехълче » ср юни 30, 2010 9:57 pm

Между убиване за храна и убиване, за да причиним страдание, има ОГРОМНА разлика.
Потребителски аватар
to6ominator
Потребител
Мнения: 304
Регистриран на: пон май 10, 2010 11:09 pm

Re: За живите изроди и мъртвите кучета

Мнениеот to6ominator » ср юни 30, 2010 10:10 pm

Между другото, вече се говори, че ако хората спешно не станем вегетарианци, ще измрем, защото животинките, които въдим много дишат, много цапат и не може да им се насмогне на въглеродния диоксид. Така, че Бог ще ни накаже, за това, че ядем животни...
Дон Карлеоне

Re: За живите изроди и мъртвите кучета

Мнениеот Дон Карлеоне » ср юни 30, 2010 10:18 pm

Чудото на творението -
http://www.youtube.com/watch_popup?v=-KEwhLvIQrk
Асен
Потребител
Мнения: 1162
Регистриран на: вт мар 20, 2007 5:16 pm

Re: За живите изроди и мъртвите кучета

Мнениеот Асен » чет юли 01, 2010 12:09 am

Потребителски аватар
Чехълче
Модератор
Мнения: 2032
Регистриран на: нед дек 20, 2009 1:49 pm

Re: За живите изроди и мъртвите кучета

Мнениеот Чехълче » чет юли 01, 2010 10:04 pm

Не знам защо мнозина християни си мислят, че християнските им добродетели трябва да са ограничени само върху хората. ТВОРЕНИЯТА, всички творения.
Зограф
Модератор
Мнения: 933
Регистриран на: вт апр 28, 2009 11:22 pm

Re: За живите изроди и мъртвите кучета

Мнениеот Зограф » чет юли 01, 2010 10:53 pm

Въпреки, че съм имал три кучета, не бих се съгласил, че като творение, за тях трябва да проявяваме повече милост и грижи отколкото за ближния. Да не забравяме евангелският отговор на въпроса: Кой е твоя ближен?
Потребителски аватар
Чехълче
Модератор
Мнения: 2032
Регистриран на: нед дек 20, 2009 1:49 pm

Re: За живите изроди и мъртвите кучета

Мнениеот Чехълче » съб юли 03, 2010 5:27 pm

Не говорех за ПОВЕЧЕ милост, а за милостта по принцип, че трябва да се разпростира И върху животните. То там по-нагоре имам и цитат от Библията.
Потребителски аватар
Чехълче
Модератор
Мнения: 2032
Регистриран на: нед дек 20, 2009 1:49 pm

Re: За живите изроди и мъртвите кучета

Мнениеот Чехълче » съб авг 07, 2010 12:27 pm

Във Варна деца се опитват да спасят 5 кученца, но успяват да помогнат само на 3. Останалите 2 са намерени в близките храсти с отсечени главички, явно някой си е поиграл на касап с тях.
Сега кученцата търсят дом и хора, които да ги обичат.
Има ли някой, който да смята, че творенията трябва да се обичат и да се грижим за тях? Който мисли така, нека се свърже с мен на лична, ще го свържа с хората, при които са животинчета.

Върни се в “пътят към храма”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта