Обсебен от дявол?

пространство за срещи и разговор
hameleon4o
Потребител
Мнения: 219
Регистриран на: вт яну 27, 2009 5:51 pm

Re: Обсебен от дявол?

Мнениеот hameleon4o » вт сеп 07, 2010 1:19 pm

Потребителски аватар
Чехълче
Модератор
Мнения: 2032
Регистриран на: нед дек 20, 2009 1:49 pm

Re: Обсебен от дявол?

Мнениеот Чехълче » чет сеп 09, 2010 1:47 pm

Потребителски аватар
Мария
Модератор
Мнения: 1471
Регистриран на: пон дек 11, 2006 11:34 am

Re: Обсебен от дявол?

Мнениеот Мария » чет сеп 09, 2010 2:00 pm

Потребителски аватар
m.muladzhikova
Потребител
Мнения: 774
Регистриран на: пет яну 22, 2010 9:04 am

Re: Обсебен от дявол?

Мнениеот m.muladzhikova » чет сеп 09, 2010 2:06 pm

Съгласна съм с Мария.

Хамелеончо не беше ли син отначало?
hameleon4o
Потребител
Мнения: 219
Регистриран на: вт яну 27, 2009 5:51 pm

Re: Обсебен от дявол?

Мнениеот hameleon4o » чет сеп 09, 2010 8:16 pm

Последна промяна от MacIlian на чет сеп 09, 2010 11:38 pm, променено общо 2 пъти.
Причина: Редактиран текст нямащ отношение към темата!
vascko
Потребител
Мнения: 7
Регистриран на: вт авг 31, 2010 2:34 pm

Re: Обсебен от дявол?

Мнениеот vascko » пет сеп 10, 2010 8:26 pm

Здравейте отново. Сега брат ми взима хапчета и се чувства по-добре, но от време на време, пак казва че е дявола и че единственато спасение е религията. Утре ще ходим при поп, който ще му чете василиеви молитви. Явно проблема е чист психологически страда от параноидна шизофрения - чува гласове. Благодаря на всички за съветите всяко едно мнение си е добре дошло.
ven4e
Потребител
Мнения: 2975
Регистриран на: чет мар 27, 2008 8:13 pm

Re: Обсебен от дявол?

Мнениеот ven4e » пет сеп 10, 2010 8:57 pm

Интересно как е получил шизофрения в определен момент от живота си, обикновено тя е генетично обусловена и няма как изведнъж да превключи на тази вълна, може би и досега си е имал нещо подобно, но се е засилило вследствие на определни фактори. Важното е, че хапчетата му помагат, но не пренебрегвайте и Църквата - и Василиеви молитви, и изповед на греховете, четене на духовна литература - увеличеното самопознание ще му помогне и сам да положи необходимите усилия, т.е. да направи всичко, което зависи от него, за да разбере причините за това нещастие, доколкото може. Единственият съвет, който мога да дам, е търпение, нищо не става изведнъж, но полека-лека се преодолява.
vascko
Потребител
Мнения: 7
Регистриран на: вт авг 31, 2010 2:34 pm

Re: Обсебен от дявол?

Мнениеот vascko » пон дек 20, 2010 6:00 pm

Здравейте отново! Ven4e имам чувството, че разбираш точно какво се случва с брат ми в момента. Всичко, което каза е самата истина. От както писах за последно се случиха много неща, но нещатата не се подобриха сменихме много лекарства, което се оказа зле. В момента брат ми пак чете библия и пак приема погрешно информацията и самия той казва "Тези гласове, които чувам на дявола са изпитание към от бог, за да мога вследствие да правя чудеса с хората да ги лекувам" както се вижда неговото състояние е много сложно болестта му се е примесила с религията и той е с грешни убеждения, който го карат да си мисли, че е дявола. Сега си мисля не ли му трябва на него един свещенник психолог или психиатър? Какво мислите по въпроса? Някакъв вид психотерапия свързана с религията?
sluntce
Потребител
Мнения: 254
Регистриран на: вт авг 10, 2010 7:53 am

Re: Обсебен от дявол?

Мнениеот sluntce » пон дек 20, 2010 8:26 pm

Васко, ако брат ти е обсебен, лекарствата няма да му помогнат. Не си мисли, че лекарите могат да гонят демони. Свещеник -психолог не съм чувала да има, но с който и да е свещеник да говориш, ще ти даде съвет какво да правите с брат ти. Свържи се с Космонафт (от форума), той има дарба, може да ти помогне. На мен определено ми помогна.
ven4e
Потребител
Мнения: 2975
Регистриран на: чет мар 27, 2008 8:13 pm

Re: Обсебен от дявол?

Мнениеот ven4e » пон дек 20, 2010 9:41 pm

Здравей Васко, това, че намесва религията, не означава непременно, че му трябва религиозен психолог. При много психични болести религията е съществен елемент (при повечето!) и колкото и парадоксално да звучи, когато тези хора се излекуват от болестта си, стават атеисти, каквито са били първоначално, мисълта ми е в никакъв случай да не се връзвате на неговите претенции за святост и чудотворство. При свещеник очевидно няма как да се изповяда, защото не е наясно със себе си, нека "се изповяда" пред психолог на първо време, който с умение да го "приземи". Благодаря за хубавите думи, мога да ти кажа само едно - колкото и грешки да направите в борбата си с тази ужасна ситуация, не се отчайвайте и Бог ще ви помогне.
Зограф
Модератор
Мнения: 933
Регистриран на: вт апр 28, 2009 11:22 pm

Re: Обсебен от дявол?

Мнениеот Зограф » вт дек 21, 2010 12:11 am

Уважаеми Васко,
Ще си позволя и аз да дам съвет: Обърнете се към д-р Николай Михайлов /бившия народен представител от партията на Костов/. Той е не само отличиен специалист психиатър, но и богослов, който е помогна на такъв човек.
vascko
Потребител
Мнения: 7
Регистриран на: вт авг 31, 2010 2:34 pm

Re: Обсебен от дявол?

Мнениеот vascko » вт дек 21, 2010 10:25 am

sluntce не разбирам с какво ти е помогнал съответния човек, от какво си бил болен?
ven4e ходили сме на много психиатри това ни беше грешката, но той не може да се довери на всеки.... в началото тръгна добре беше си добре, но после нещатата се влошаваха, и пак се оправяха и так до днес като се чувства най-зле. Майка ми стигна до извода,че има магия и там подобни ми явно от отчаяние. Аз лично не вярвам в магии, а в това че не сме намерили правилното лечение и още го търсим.
Зограф Интересно ми е какво е направил този д-р Михайлов с какъв човек точно се занимвал, ако можеш ми разкажи за какво става въпрос?
ven4e
Потребител
Мнения: 2975
Регистриран на: чет мар 27, 2008 8:13 pm

Re: Обсебен от дявол?

Мнениеот ven4e » вт дек 21, 2010 12:08 pm

vascko
Потребител
Мнения: 7
Регистриран на: вт авг 31, 2010 2:34 pm

Re: Обсебен от дявол?

Мнениеот vascko » ср дек 22, 2010 9:59 am

Точно това ще е трудно отделянето от илюзията. Със сигурност ще търсим психотерапевт, писал съм в много форуми, а и от този форум ми помогнаха с няколко съвета и все си мисля, че има оправия. Mерси на всички за съветите и на теб венче за разбирането.
Потребителски аватар
to6ominator
Потребител
Мнения: 304
Регистриран на: пон май 10, 2010 11:09 pm

Re: Обсебен от дявол?

Мнениеот to6ominator » вт дек 28, 2010 4:50 pm

Мисля, че нещата са много по-сложни отколкото се изкарват.
1. От избора на религия не се полудява. Сигурен съм, че има доста протестанти, които не са луди. Следователно причината не е в религията.
2. Шизофренията, дори и за съвременната медицина е непредвидима. Това е така, защото няма научно обяснение за възможните причини, а като не знаеш причините, не можеш да предвидиш и последствията. Не е вярно, че шизофренията се появява само наследствено. Риска при болен родител или по-възрастен родственик е 4 пъти по-голям, но това не значи, че другия вариант е невъзможен. Друго доказателство е и факта, че въпреки, че повечето болни от шизофрения нямат деца, поради лудостта си, разпространението и не намалява. Другото, което е важно, че по-често се появява при хора с нисък социален статус. Спорно е кое е причината: хората са с нисък социален статус, защото са шизофреници, или хората са шизофреници, защото са с нисък социален статус. Най-вероятно двете тенденции взаимно се подхранват.
Доколкото прочетох дотук, не разбрах, дали сте му правили скенер на мозъка и дали са установени структурни изненения? Ако не сте, направете. Второ, разбира се, трябва да си взема медикаментите. Трябва да мине период на натрупване на достатъчна концентрация от тях в кръвта. Тогава може да има подобрение. За съжаление, при 1/3 от пациентите няма никакво подобрение. Ако, не дай Боже, той е от тази 1/3, тогава може да минете на алтернативна медицина: . Винаги си остава възможността за обсебване. Католическата традиция за такива случаи е екзорсизъм. Не знам дали православните имат такива практики. Има определени неща, по които може да се види има ли демон. Специалистите знаят най-добре. Има техника, с която може да се заснеме душата или демона. Имало е случаи, при които с обикновени фотоапарати са заснимани такива явления. Това обикновено са образи в ултравиолетовия спектър, невидими за човешкото око. Когато, обаче, те се движат спрямо нас с достатъчно големи скорости, се получава честотно изкривяване на образът, който бихме могли да видим и при отдалечаване на призрака се получава намаляване на честотата и попадането на част от спектъра му във видимата област (Ефект на Доплер). Друга причина за наблюдаването на призраците е факта, че те самите могат да занижават честотата на трептене на фотоните си (или от каквото там са изградени (учените още се чудят кое е енергия и кое материя и дали изобщо има разлика между тях)) и така да преместят спектъра си в областта на видимия спектър. Отделно, поради нееднородността в строежа на частиците на оптиката, има спектрално изместване на получения образ спрямо реалния. Може би затова и на снимките от фотоапаратите се виждат призраци понякога. Направете снимки на брат си, направете и снимки на огледалния му образ, и вижте дали ще видите някой демон. Ако не видите, не значи, че го няма, но ако видите, значи го има. Правете и молитви, викнете и екзорсист, ама гледайте да е някой печен, а не шарлатанин. Ако идете в католическа църква, там ще ви насочат компетентно.

Върни се в “духовници”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта