Колко пъти в годината може да се причасти един християнин ?

пространство за срещи и разговор
vira
Потребител
Мнения: 81
Регистриран на: чет мар 03, 2011 1:11 am

Re: Колко пъти в годината може да се причасти един християни

Мнениеот vira » пет апр 15, 2011 1:28 am

afrem
Потребител
Мнения: 71
Регистриран на: ср мар 31, 2010 11:11 am

Re: Колко пъти в годината може да се причасти един християни

Мнениеот afrem » пет апр 15, 2011 10:40 am

Потребителски аватар
Ника
Модератор
Мнения: 1020
Регистриран на: съб ное 14, 2009 7:25 pm

Re: Колко пъти в годината може да се причасти един християни

Мнениеот Ника » пет апр 15, 2011 11:03 am

В един руски сайт, разказваха, как са слагали лъжичката от причастието под микроскоп. Резултатът е бил удивителен-никакви бактерии или микроби.
simon
Потребител
Мнения: 293
Регистриран на: нед яну 03, 2010 11:05 pm

Re: Колко пъти в годината може да се причасти един християни

Мнениеот simon » чет апр 21, 2011 11:52 pm

Тигър каза:
В наши дни и за християнския живот важи с пълна сила максимата "Спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се". Като липсва катехизация, немарене за душеспасението на миряните и елементарни богословски знания какво да прави обикновения мирянин? Слава Богу, днес всички знаят да четат - Библии, катехизиси и друга необходима литература се намират и по книжарници, и в интернет. Следователно, вместо да се поставяме в зависимост от неграмотни и нехайни хора е редно да се вземем сами в ръце и да се самообразоваме. Просто няма друг начин. Но от друга страна, ако човек няма в сърцето си истинска любов към Христа и желание да бъде с Него, ако духовния му глад не е да познава Истинния Бог, ако не се моли с вяра и надежда на Бога да го ръководи в изучаването, той лесно ще отплесне в заблуди.


Оооох бе сестра Тигър, изморих се да те убеждавам, да се смирявам и да те спасявам от ерестите, в които до шия си затънала. Проблема е, че ги проповядваш в публичното пространство. Ето това е опасното. Не на шега се убеждавам, че ти си "Троянския кон" в този форум. Опитваш се да разрушиш Православието и Каноните му изградени от векове И ВЕКОВЕ. Много си дръзка! Поставяш се срещу "Божия предварителен съд- Митарствата" като цели 50 страници си бълвала змии и гущери срещу приетото от Църквата, Преданията и, и Светите отцi. Ето тук, в тази тема, попадам ОТНОВО на твои приканвания към разкол. Ти Тигър, отявлено се противопоставяш сррещу Свещеничеството. Коя си ти и кои са те. Кой по добре е школуван в Православието и Каноните му. Мисля, че си пратена от Протестанти да рушат Православието отвътре. Може би е специално поръчка срещу Пламен и форума. Триеш постове на радетели на Християнството. Не знам. Просто не знам. Може би греша. Не съм много сигурен, но поне съм максимално откровен.

Нека приемем, че си заблудена дете мое. Ти знаеш, че аз те обичам и се смирявам пред теб най дълбоко. Прости ми, ако съм бил прекалено откровен. Дъще мое, чадо мое. Тези неща, за причастието, и свещениците не бива така да се излагат. Въпроса е сложен и той има няколко страни. Да. Можем да го дискутираме и да се опитаме да намерим Истината, но в никакъв случай, не бива да се отклоняваме от някои задължителни норми и да сеем разкол в Църквата. Скъпа Тигър, като добър и ИСТИНСКИ ХРИСТИЯНИН, приемам че си заблудена, затова ще те науча как се търси Истина.

Тя мила ми Тигър, Истината, се търси в Свещените Книги, в Исторически данни (но не в "народен фолклор" от вековете) и при дълбоко вярващи християни, спазващи строгите Правила на Християнството и дарени със Светия дух-Бог, който им е отворил духовни очи за да виждат в Отвъдното. После Тигър, полученият резултат, отново се сравнява с Писанията и...при КАНОНИТЕ.

Тигър не бива да стреляш на посоки, а със здрава логика и твоя мисъл (което е много трудно ЗА ВСИЧКИ НАС) да се опиташ да отсееш вярното от невярното.

Ето ти една схема за размисъл, но не и за "СИГУРНИ ИЗЯВЛЕНИЯ"..като твоите.

Открити са Свитъците на Червено море. Там има много и изклйучително точна информация за ИСТИНСКОТО ХРИСТИЯНСТВО И ОБШНОСТА "Християни". Не можем да оспорваме кой знае колко. Факти и то от Оригинала. Надписите са върху костилки, парчета кожа и други. Много трудно се четат. За щастие, днес имаме следният надпис публикуван официално. Ще се опитам да го предам буквално. Просто, помня нещо което ме интересува. Като се прибера ще го проверя и ако надписите не са точни, ще пусна втора поправка за текста. Ето, какво се казва във въпросните свитъци:

"Храната за един ден на Литугията е угощението на пророците. На общноста се препоръчва вино и хляб. Това се препоръчва, всеки път когато седнат да се хранят, когато се събират над 10 човека".

Вярно-малко е объркано..но и тук като в Бивлията. Значи Тигър, Литургия, храна за Пророците. Как да разбираме, "Всеки път когато седнат да се хранят...10 човека".. ребус..Той малко се допълва от следното което е от друг източник.

Ето ти я скъпа сестро и самата Тайна вечеря, пак по памет ще пробвам, но после пак ще да сверя и да поправя, ако е нужно. С тези неща, трябва да сме много точни. Информацията е от Дълбоко вярваш и практикуващ Християнин с поглед в Отвъдното:

"На трапезата има варена риба, ориз, праз, лук, хляб и вино. Господарят е облечен в светлосива мантия, подарена му от Никодим в името Божие. Въпреки, че е вечер преди края обстановката е духовита. Господарят е със тъмночервена коса, на места с къдрици. Той е силен, а не както го описват слаботелесен. Очите му са сини или светло сиви. Пронизващи. Торбата на Йуда е празна и той излиза. Господарят маха мантията си и препасва кърпа. Застава първо пред Йоан. После пред Петър. Петър отказва. "Той, най великият се е принизил до най низшият". Съдът за миене е дървен. Водата е от краставици от дома в който се намират, домът на бащата на Йоан, Зеведеев..Часът настъпи. Свършено е. Тръгват към градината. Те започват да пеят Псалм 91..

Нещо да противоречи на Библията и духа и като цяло..Не знам. Ето сега трябва да се мисли. Колко са оригинални свитъците, на всяко ядене ли трябва да присъства вино и хляб или само когато се съберат над 10 човека, (вероятно символа на Тайната вечеря и самият "дар-белег" на Исус за Християните поставили началото на истинско учение за Лйубовта.)

Не знам кой е този Псалм 91.. Все се каня да го търся ама пусто време..Та ето ти тема за размисъл. Кое е вярно и кое не. Звучи да е вярно, но с лека ръка да отричаме като тебе и Църковното и служителите-наместници, си е направо Богохулство. Опомни се момиче! Дъще мое! Обичам те, и отново и отново ти протягам ръка, за да те изведа от заблудата. Не отричай нищо от Светата църква чадо, на която Основата е поставена ot самата Дева Мария в момента когато е решила да извърши Богоугодното дело..Първото Божие Пришествие на Земята.

Тигър, не обичам да се повтарям но вътрешния ми глас казва, "Смири се Симоне, помогни и, измий краката и". Кажи ми сестро, и съм готов да го направя. Аз ще измия твоите, ти моите, после аз пак твоите, после ти пак моите. Аз ще ти простя за злословията срещу моята църква, ти ще се отречеш от операция "Антимитарство" и тогава вече, кат братче и сестриче, ще му ударим по едно уиски, пък ако ще да се чуе. Майтап, майтап ама..нека Тигър кажем заедно: "Долу всички антицърковни ерести". Повтаряй го, повтаряй го, на висок глас. Ха така! А сега, ела да те целуна по сестринското чело и.. умната с ерестите.

Върни се в “духовници”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост