В статията, линкната от Венче, става пределно ясно, че телата на желаещите не се замразяват директно, а-ла "метни във фризера", ами първо минават през обработка с химикали, както и през процес, наречен витрификация. Така водата не замръзва и не образува кристали - т.е., щетата, нанесена на тъканите, е минимална.
Не знам кой какви научнопопулярни филми е гледал. Аз пък се позовах на източник от първа инстанция - отворих сайт на американска компания, занимаваща се точно с криогеника. От сайта им се разбира, че не им е позволено от закона да упояват и да довеждат до състояние на клинична смърт хора, следователно не го правят. Мисля, че няма страна, където това да е позволено от закона, камо ли в САЩ. Това, което им е позволено, е да изчакат, докато клиента им изпадне в състояние на клинична смърт - и този факт е констатиран от неутрална институция. Чак тогава законът им позволява да се намесят.
Не виждам как може да става въпрос за убийство/самоубийство в такъв случай.
Съдбата на душите на замразените хора!
- m.muladzhikova
- Потребител
Re: Съдбата на душите на замразените хора!
Нерегистриран,
Не бих се доверила на нещата, които пише в сайта. Дори и да го правят / да довеждат пациента/клиента до състояние на клинична смърт / - никога не биха си го признали, нали?
Освен това няма технология, при която вследствие на замразяването тъканите да остават здрави. Единствено в природата при определени представители на животните / земноводните / има такива феномени, които се изучават, и на база на това се правят експерименти и се разработват технологии за запазване целостта на тъканите и клетките. Но до този момент няма технология, при която щетата да бъде премахната.
Не бих се доверила на нещата, които пише в сайта. Дори и да го правят / да довеждат пациента/клиента до състояние на клинична смърт / - никога не биха си го признали, нали?
Освен това няма технология, при която вследствие на замразяването тъканите да остават здрави. Единствено в природата при определени представители на животните / земноводните / има такива феномени, които се изучават, и на база на това се правят експерименти и се разработват технологии за запазване целостта на тъканите и клетките. Но до този момент няма технология, при която щетата да бъде премахната.
m.muladzhikova, предишното ви менение (преди да го промените), беше много точно! И аз, с един ден закъснение, ви поздравявам за него. Беше излючително точно и вярно. Но и това, което сега сте оставила е също правилно. Харесва ми логиката и позицията ви. :clap:
Последна промяна от Urban на съб яну 15, 2011 11:18 pm, променено общо 1 път.
- m.muladzhikova
- Потребител
Урбан, благодаря. Просто това е мнението ми. В предният мой постинг единствената промяна, която направих беше да добавя една дума, за да поясня, че става въпрос за лично решение на подложилите се на това хора.
Поздрави
Поздрави
-
- Потребител
Статията е безкрайно интересна. Тук идва въпросът какво става с душата на човек. Физически той е замразен, но че е запазен мозъкът и физически не е мъртъв човек, дали се запазва и душата му.
Темата, разбира се, е безмислена. По простата причина души не съществуват.