Коранът потвърждава Библията!

теми, свързани с исляма
Йоан
Потребител
Мнения: 914
Регистриран на: вт апр 20, 2010 4:19 pm

Re: Коранът потвърждава Библията!

Мнениеот Йоан » вт окт 01, 2013 11:42 pm

Kavkaz написа:Коранът е свещен само в оригиналният му вид на арабски език. Всички преводи на Корана на каквито и да е езици не са свещени книги. Това, че е одобрен от мюфтийството не означава че е богослужебна книга, това е просто превод, чрез който мюсюлманите незнаещи арабски биха могли да се запознаят ориентировъчно със съдържанието на Светата книга. Коранът съдържа словата на Аллах, записани дословно, като всеки мюсюлманин е свободен сам да чете Книгата и да тълкува думите на Аллах по свой начин. Ходжата в джамията тълкува Корана по един начин, ти може да го тълкуваш по съвсем различен начин. Ще дам един пример: Джихад - често разпространено е грешно тълкувание, че това е да се колят и бесят друговерците чрез свещена война, аз тълкувам тези слова от Корана, че истински вярващият мюсюлманин трябва да се бори срещу изкушенията на съвремието и да успее да поддържа вярата си в Аллах. Трети човек може да тълкува това съвсем различно.
Неоспорим факт е, че в повечето мюсюлмански страни образованието е много слабо, а на места дори липсва, това е главната причина тези непросветени "братя" мюсюлмани да бъдат поведени от хора с крайно користни цели, като резултатите ги гледаме през седмица по новините. За едни тълкуванието на Божиите слова може да е, че трябва да се водят кръвопролития с хората от другите религии, но лично за мен това е една много толерантна религия, стига човек да е достатъчно образован, за да може поне малко да вникне в същността на религията.
В Исляма не се отричат другите религии, не се отричат пророците преди Мохамед, не се отричат свещената книга на Християните - Библията, това което не е приемливо е, че досега, да достигне до този си вид Библията и другите свещени книги, са преминали през много ръце, през много преводи, като това е причината Библията в днешният вариант да не се приема, това е и причината да се забранява превода на Корана, понеже няма 100% верен превод, а и тълкованието на различните хора засилва разликата в преводите. Представете си през колко различни превода и през колко различни мирогледа е минала Библията, за да стигна този си вид.
Моля, не ме разбирайте погрешно, не омаловажавам свещената ви книга, още повече религията, просто това е моето виждане, това е казано в Корана, това считам аз за правилно.
Бъдете живи и здрави!


От това, което е написал г-н Кавказ, може да се заключи, че доста неща не са му ясни, а написаното е твърде далеч от религията ислям.
Йоан
Потребител
Мнения: 914
Регистриран на: вт апр 20, 2010 4:19 pm

Re: Коранът потвърждава Библията!

Мнениеот Йоан » пет окт 17, 2014 7:30 pm

Йоан написа:
Kavkaz написа:Коранът е свещен само в оригиналният му вид на арабски език. Всички преводи на Корана на каквито и да е езици не са свещени книги.


Това е основание да се забрани превода на Корана на български език. Така, както е забранен превода на Корана в Русия.
И така, както е забранена в Русия и 52-рата книга с хадиси на Сахих Бухари /за изповядващите суннитски ислям/, озаглавена "Джихад".

Върни се в “ислям”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост