Обръщение на схиархимандрит Касиан към еп. Фотий и неговото паство!
- Станиславов
- Потребител
Re: Обръщение на схиархимандрит Касиан към еп. Фотий и неговото паство!
А не е ли по-добре срещата да се осъществи в писмен вид, като размяна на послания? Според мен отец Касиан трябва да обмисли и този вариант или поне да представи писмено точките на разногласие, които подлежат на обсъждане, извинявам се за намесата :)
(Станиславов, прощавай за упрека и благодаря!)
А сега по същество: ЛИПСВАТ САМО АПЛОДИСМЕНТИТЕ НАКРАЯ! Признавам, майсторско изпълнение! В НАТФИЗ имат още много какво да научат.
А сега по същество: ЛИПСВАТ САМО АПЛОДИСМЕНТИТЕ НАКРАЯ! Признавам, майсторско изпълнение! В НАТФИЗ имат още много какво да научат.
Едно не може да се отрече: докато Вартоломей Цариградски на най-високо равнище развива тезисите за "зелената църква", "отговорността на човечеството пред природата" и "екологичната загриженост на вселенското православие", Касиан Жаблянско-Копиловски ги прилага на практическо ниво долу.
пак от мен, но от друга тема
пак от мен, но от друга тема
За каква среща и за каква размяна на послания бълнувате госпожо, защо се правите, че не знаете кой е Касиян и какви престъпления е извършил и че вече е осъден. Гордостта и наглостта на някои самозабравили се схи-величия няма граници. С безспорния си артистичен талант този Тартюф беше омаял мнозина духовници. Нали отидоха при него един след друг двама от отците от Княжевския манастир и какво стана! Отидоха като аслани и се върнаха насрани, като изядоха по някое юмручно благословение. И отец Сергий поради детската си чистота му беше повярвал и когато бях в Сибир ме помоли да ходатайствам да бъде приет към Омския и Сибирски Архиепископ Тихон и какво стана.... Когато казах на Касиян по телефона че дядо Тихон каза: " Добре, да дойде за няколко месеца тук в манастира и да се потруди при нас, за да го опозная и след това ако е достоен да възложим ръце" повече К-н не се обади. Той иска корона, ама никого не успя да излъже.
Действително сред православните има хора, които носят маска на светци, само не съм съгласна заблудените от тях да бъдат наричани насрани, била съм в тази позиция и знам какво е.
Да приключим така:
Де юре въпросния не е в позиция нито да е инициатор "преговори", нито да предлага каквото и да е.
Единствено може да предлaга публично покаяние.
Лично мога да му спретна поменник от крушенията на бившите му питомци, ако нещо там с паметта...
Де юре въпросния не е в позиция нито да е инициатор "преговори", нито да предлага каквото и да е.
Единствено може да предлaга публично покаяние.
Лично мога да му спретна поменник от крушенията на бившите му питомци, ако нещо там с паметта...
Върни се в “дебати: икуменизъм”