Йеромонах Висарион представя книгите си за Ванга и Дънов

разкажете за вашите колебания и приключения по пътя към вярата
Потребителски аватар
Деяна
Потребител
Мнения: 250
Регистриран на: нед дек 21, 2008 8:04 pm

Йеромонах Висарион представя книгите си за Ванга и Дънов

Мнениеот Деяна » вт май 31, 2011 3:04 pm11.Яко лучше день eдин во дворех твоих паче тысящ; изволих приметатися в дому Бога моего паче, неже жити ми в селениих грешничих.
12.Яко милость и истину любит Господь, Бог благдать и славу даст; Господь не лишит благих ходящих незлобием.
(Пс. 83:11-12)

:angel:
prokimen
Потребител
Мнения: 1671
Регистриран на: пон мар 19, 2007 10:30 am

Re: кога ще ни просвети и за Джуна?

Мнениеот prokimen » чет апр 21, 2016 2:20 am

Навремето не обърнах особено внимание на медийната изява на бившия атонския монах за Ванга и откровено казано, не съм му чел книгата. Имам предубеждението, че книгата е по-скоро самореклама, колкото нещо полезно и писано с духовна загриженост.

Неотдавна се появи някаква неграмотно изфабрикувана "Петиция", която свидетелства за страстно желание за самореклама.

Понеже отецът бивш атонит и сегашен софийски схимник се изявява като най-добрият специалист в областта на сатанизма, да се надяваме, че ще му дойде един ден музата да ни обясни как от един официален църковник източник може да тече и божествена и бесовска вода за вечен живот и вечна погибел.Грях ли е църковници да ползват услугите на колежките на баба Ванга и по какви причини отецът специалист е пропуснал по време на московското си турне да изфабрикува една Петиция щото руските църковни глави да не се ползват от дяволските услуги?

Джуна!
Имя звенит, как струна.
Из рук струится волна,
Загадочной силы полна.
Какая ее длина?
Чем измеряться должна?
Новостью страна
Взбудоражена.
Дважды и трижды героев
В споре слышны имена.
Отчего дискуссий война?
Почему неприязни стена
Этим именем порождена?
Будто Джуна всему – измена.
Кем будет она оправдана?
Да, горька цена
Тому, что зовется истина.
Она же в руках ее: «На!»Ето сюжет за медитация - на карти ли гадае или на нещо друго и какво ли предсказва Джуна на бъдещия Московски и на цяла Русия патриарх Кирил Гундяев?

В крайна сметка остава въпросът дали е грях да се ползват подобни услуги, след като и патриарсите са ВИП клиенти на колежки на баба Ванга? Защо нашата българска героиня ще я плюем, а чужденките ще ги приемаме мълчаливо и толерантно?


Ето го и Филарет Денисенко с НУРИДА КУРБАНОВА

laikos
Потребител
Мнения: 199
Регистриран на: чет фев 05, 2015 8:42 pm

Re: Йеромонах Висарион представя книгите си за Ванга и Дънов

Мнениеот laikos » пон апр 25, 2016 9:37 pm

Уважаеми Владико, защо да е неграмотна петицията? Ето, че чак дедо Габи се впечатли от нея, преписа си и избута цело Синедри..., пардон, Синодално решение - все таки в Православен дух.
prokimen
Потребител
Мнения: 1671
Регистриран на: пон мар 19, 2007 10:30 am

Re: Висарионовата петиция, писмото на дядо Гавриил и ятаганите на в-к "Труд"

Мнениеот prokimen » вт апр 26, 2016 6:11 pm

Преподобни брате в Христа,

Мисля да съм бил ясен в критичността си спрямо прословутата "Петиция". Несправедливо злорадствате, опитвайки се да припишете мнимо въздействие на нищо и никаквата петицийка върху писмото на Ловчанския митрополит Гавриил до Синода на БПЦ-БП.

Петицията е едно голямо нищо пред факта, който констатирах тези дни, че болшинството български православни клирици (свещеници) и миряни са ПРОУНИАТСКИ НАСТРОНИ. Каква полза от петицийката когато от един храм с трима свещеника един я подписва, а другите двама са проуниатски настроени?!

Ако трябва да сме откровени и почтени първом пред самите себе си, трябва да признаем, че както прословутата "Петиция", така и мотивировката на дядо Гавриил до Синода не поднасят нещо ново. Всичко това, споменато и в двата текста, беше вече многократно коментирано и писано от други, но липсваше единствено официално решение на една от поместните православни църкви. За последното се иска и смелост и готовност за изповедничество, каквито у другите поместни църкви до този момент няма. Дори и да се появи след някое време, при всичката ми критичност към официалния Синод, определено и откровено мисля, че подвигът на Синода на БПЦ-БП не може да бъде омаловажен, защото е УНИКАЛЕН!

Ако сме хора с чиста и будна съвест, би трябвало да укажем на факта, че в тази си форма, Синодалното решение е безспорна смела крачка. Ако синодалното решение бъде отстояно на Събора, то прецедентът в най-новата история на Православието е ИЗПОВЕДНИЧЕСКИ.

Писмото на Ловчанския митрополит би могло да бъде отминато или да му се отговори в икуменически дух, ако синодалните старци не бяха прогласували официалното синодално решение единогласно.

Както ни е известно, няколко митрополита не са присъствали. Двама от митрополитите са тежко болни, но състоянието както на дядо Галактион, така и на намиращия се в реанимация след много тежка операция дядо Дометиан позволява да оспорят синодалното решение. До този момент никой от синодалните старци не е изразил несъгласие с официалното становище на БПЦ-БП и точно в това се състои ПОДВИГЪТ И ИЗПОВЕДНИЧЕСТВОТО, каквито отдавна официалното Православие не познава.

Никой никога не се е съобразявал и не е смятал за нещо сериозно БПЦ - БП. Тези дни Синодът показа принципност и готовност да отстоява Православието с единодушието на своя епископат.

Докато дядо Фотий си търси БИцърковни синодални заседатели за едно нищо и никакво митрополитство, болнавият патриарх Неофит и синодалните архиереи могат да влязат в историята като достойни подражатели на св. Марк Ефески.

Доколкото Бог Ви е дал интелект и красноречие, струва ми се, че би било по-благоприлично да отговорите на дамата от вестник "Труд", която се опитва да се прави на интересна и в неудовлетвореността си като жена, че никой не я кани на Събор, халюцинира някакви яки мохамедани с големи ятагани.

Припомнете й, че тази песен беше вече пята пред Флорентийската уния и въпреки всички усилия и вероотстъпничество, ятаганите отнеха главата на Константинопол и едва ли ще се спрат там след обмисляната Критска уния.
laikos
Потребител
Мнения: 199
Регистриран на: чет фев 05, 2015 8:42 pm

Re: Йеромонах Висарион представя книгите си за Ванга и Дънов

Мнениеот laikos » вт апр 26, 2016 10:42 pm

Да, така е - всичко написано от Вас е точно и вярно.

Лично аз съм учуден как така точно такива като нашите кадесарски архиереи могат да заемат такава една православна позиция, но може би се изпълват думите "Бог може от тези камъни да въздигне чеда Авраамови".
След като светогорците отдавна подвиха опашка и подобието им с казаците, които пишат писмо на султана, е само в надутите приказки пред своя аудитория. Иначе в писмата до вселенския падишах се внимава за всяка запетая, да не би да му развалят без да искат апетита и да не си изяде десерта.

Върни се в “пътят към храма”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта