Добро или лошо е да си девствен/а на 21 години?

за отношенията между половете
gabriela
Потребител
Мнения: 3
Регистриран на: ср фев 02, 2011 10:01 am

Добро или лошо е да си девствен/а на 21 години?

Мнениеот gabriela » ср фев 02, 2011 11:34 am

http://www.webcafe.bg/id_243047998
:shock: :shock: :shock: :shock:
Аман от етикети!!!
Потребителски аватар
Чехълче
Модератор
Мнения: 2032
Регистриран на: нед дек 20, 2009 1:49 pm

Re: Етикетите

Мнениеот Чехълче » ср фев 02, 2011 3:49 pm

Габриела, поправих заглавието ти. За форум Православие интернет адресът е неподходящо заглавие, още повече, че си го постнала и в мнението си.
Потребителски аватар
Ника
Модератор
Мнения: 1020
Регистриран на: съб ное 14, 2009 7:25 pm

Re: Добро или лошо е да си девствен/а на 21 години?

Мнениеот Ника » ср фев 02, 2011 4:46 pm

Добро е, защо пък да е лошо.
Преди време се натъкнах на един форум, където секса се издигаше на големи висоти. Умните глави даже бяха казали, че от липсата му се полудява.
Опитах да поспоря, но с радио, спори ли се...
Естествено, че от липсата на секс, не се полудява, не се умира и не се инфектира. Тъкмо напротив, от злоупотребата му идват изневерите а от там и разделите, болести, от които се поудява и умира.
Нещо повече-когато една девойка или младеж са се запазил физически и духовно чисти,(когато в едно семейство са си верни) те знаят, много по-добре какво е щастие, и даже такива хора жънат повече успехи.
Но дяволът обича да смущава такива невинни души, като проповядва разюзданост.Уви.
Но ще дойде и неговото време...когато дойде Божието царство на земята.
Послание на Свети апостол Павел до Римляните
[quote]22. Защото знаем, че всички твари заедно стенат и се мъчат досега;
23. и не само те, но и ние сами, които имаме начатъците на Духа, и ние сами стенем в себе си, очаквайки осиновение - изкупване на нашето тяло.
24. Защото нашето спасение е в надежда. А надеждата за онова, което се вижда, не е надежда, понеже, защо ще се надява някой за нещо, което вижда?
25. Кога пък се надяваме за онова, което не виждаме, с търпение го очакваме.
26. Също и Духът ни подкрепя в нашите немощи; защото не знаем, за какво да се помолим, както трябва, но Сам Духът ходатайствува за нас с неизказани въздишки.
27. А Оня, Който изпитва сърцата, знае, каква е мисълта на Духа, понеже Тоя по волята на Бога ходатайствува за светиите.
28. При това знаем, че на ония, които любят Бога и са призвани по Негова воля, всичко съдействува към добро;/quote]
ven4e
Потребител
Мнения: 2975
Регистриран на: чет мар 27, 2008 8:13 pm

Re: Добро или лошо е да си девствен/а на 21 години?

Мнениеот ven4e » ср фев 02, 2011 7:12 pm

Тази статия не говори толкова за "първият път", колкото за необходимостта от много сексуални връзки и как уж хората инстинктивно се преборват с препятствията към тази цел, а неуспелите да се справят навреме са обявени за фанатизирани и осакатени. Само че обикновено "големите международни летища" си имат по-кратко и точно определение от това. А че след секса идвала истинската връзка означава единствено, че той е най-важното в нея - определено има такива хора и статията е писана от техен представител, но има и други, за които, всъщност, общуването е най-важно и съответно е и на по-високо ниво - изводът е точно обратен на твърдението в статията, че то е проблем за моногамните хора.
Aether
Потребител
Мнения: 982
Регистриран на: съб юни 27, 2009 10:40 pm

Re: Добро или лошо е да си девствен/а на 21 години?

Мнениеот Aether » ср фев 02, 2011 9:25 pm

Vladislav
Потребител
Мнения: 121
Регистриран на: съб юни 17, 2006 3:24 pm

Re: Добро или лошо е да си девствен/а на 21 години?

Мнениеот Vladislav » ср фев 02, 2011 10:25 pm

Едно време хората ги е било срам да се разголват, а сега грехът и разкрепостеността са се превърнали в норма. Етикетите се лепят именно от такива, които искат да изтъкнат греховността като свое предимство пред другите и да ги обявят за задръстени, ако не са като тях. А това си е комплексарщина. Наистина днес рядко се срещат християнските ценности. Грехът се е превърнал в култ. Девствеността в никакъв случай не трябва да се превръща в притеснение. А и от разговорите в мъжките среди мога да потвърдя, че девствеността се приема като нещо особено, в положителен смисъл. Повечето мъже бих искали да бъдат първи за някоя жена. Така се чувстват като победители, като притежатели на някаква ценност. Но в много случаи впоследствие се злоупотребява с това, други целят унижение. Това е като дадеш бисерите си на свинете."Не давайте светинята на псетата, и не хвърляйте бисера си пред свините, за да го не стъпчат с краката си и, като се обърнат, да ви разкъсат." Матей 7:6. Разбира се девствеността не може да е превърната в самоцел, защото така тя става култ. Сред католиците и протестантите има такива традиции, дори и някакви пръстени носят, като даден обет да се пазят, а се оказвало, че девойките с тези пръстени получавали голям интерес от момчетата и изобщо тази показаност е явен белег за култ. Едва ли казвам нещо ново. Бог ни е казал, че извън брак сексът е блудство, но и да не го казваме по този начин, жена спала с много мъже не е много на почит. С по-малко повече се приема, но е несравнимо това, което нашите деди са правели - пазели са тази ценност, отдадеността си, за съпругът/съпругата. Затова смятам, че е по-важно човек да не се съсредоточава върху външните фактори, а върху отношениета, които трябва да изгради със своята бъдеща половинка, как те да са едно цяло. Вътрешното, това което се чувства с душата, отговорностите, които трябва да имат един към друг.
gabriela
Потребител
Мнения: 3
Регистриран на: ср фев 02, 2011 10:01 am

Re: Добро или лошо е да си девствен/а на 21 години?

Мнениеот gabriela » чет фев 03, 2011 10:13 am

Не мисля, че е лошо да си девствен/а на 21 години, даже го намирам за нормално. Девствеността не прави човека "задръстен", а показва, че има силата да отстоява себе си въпреки всичко и всички! Само че колкото повече стават годинките, толкова по-самотен и неразбран се чувстваш и започваш да се питаш "Какво не е наред с мен? Нямам ли право да обичам и да съм обичан/а, да създам семейство, да имам деца?!"
Ако на 20 е трагедия да не си правил секс, то на/над 30 какво е?! Лудост? Болест? Всеки сам избира как да живее, но в този свят е много трудно на онези, които са дали приоритет на чувствата и доверието в една връзка вместо на плътските взаимоотношения.
Ще си позволя да цитирам нещо, което прочетох наскоро в една страница: "Всеки път, когато срещнем някого, чието отношение към света е по-различно от нашето, от моето, от твоето, решаваме, че е луд. Ако не мисли, действа или вярва като всички нас - значи е луд... Въпросът е : кой е лудият всъщност - този , който вижда света по различен начин и в различни цветове, или този който вижда само в сиво???"
Потребителски аватар
Ника
Модератор
Мнения: 1020
Регистриран на: съб ное 14, 2009 7:25 pm

Re: Добро или лошо е да си девствен/а на 21 години?

Мнениеот Ника » чет фев 03, 2011 11:00 am

Мен вече не ме засяга мнението на другите, даже ми е весело, ако ме оскърбяват.
А сега по темата за женитба и деца. Ако чувстваш, че го искаш, значи Бог те е призвал за това. А щом те е призвал, значи рано или късно ще ти даде съпруг. Важното е да не се отчайваш. В една църква присъствах на молебен за задомяване. Точно след службата, група млади жени бяха наредили на маса хлябове и се извърши свещенодействието.
После раздадоха и им пожелах " Бог да чуе молитвата им."
А иначе ти си много млада, трябва да се въоръжиш с търпение. Ами, ако ти е дадено да се омъжиш на 30, на 40?
Моли се всеки ден на Богородица и прави поклони. Отначало по-малко, а после се постарай и повечко.
Аз на времето бях толкова задръстена- чаках все на баба, да се моли за мен. А съм можела да се моля, ех колко неща прави молитвата!
Vladislav
Потребител
Мнения: 121
Регистриран на: съб юни 17, 2006 3:24 pm

Re: Добро или лошо е да си девствен/а на 21 години?

Мнениеот Vladislav » чет фев 03, 2011 6:10 pm

Не мисля, че е добре човек да се измъчва с тези въпроси има ли ми нещо, защо на мен, не заслужавам ли. Трябва да се доверим на Бог, в Господнята молитва се казва "да бъде твоята воля", как да разберем Божия промисъл, по-скоро е добре да му вярваме, да смирим хилядите наши желания и стремежи и да бъдем радостни че дишаме, че сме живи, че усещаме полъха на вятъра, че... И може да се молим, Бог ще промисли, промисълът Му достига до дълбините на моретата и висините на небето, Той познава и нас още преди да дишаме, като ни е вдъхнал живот не би ни оставил да ядем камъни. Пък за другите аз не знам колко по-лесно им е на тях, защото имаме думите Му "Игото Ми е благо, и бремето Ми е леко".
Зограф
Модератор
Мнения: 933
Регистриран на: вт апр 28, 2009 11:22 pm

Re: Добро или лошо е да си девствен/а на 21 години?

Мнениеот Зограф » чет фев 03, 2011 7:42 pm

Aether
Потребител
Мнения: 982
Регистриран на: съб юни 27, 2009 10:40 pm

Re: Добро или лошо е да си девствен/а на 21 години?

Мнениеот Aether » пет фев 04, 2011 12:03 am

По скоро може девството да е състояние на съзнанието, има девственици дето въобще не са чисти, както и обратното... така че, за да не се чудим защо след 40 години няма да има Христянство(визирам другата тема), раздавайте го по-леко... секса си е секс, важна е чистотата, а тя не зависи от това дали си правил секс или не...
Зограф
Модератор
Мнения: 933
Регистриран на: вт апр 28, 2009 11:22 pm

Re: Добро или лошо е да си девствен/а на 21 години?

Мнениеот Зограф » пет фев 04, 2011 12:10 am

Точно така, забележката Ви е абсолютно точна уважаеми Етер и за това св. ап. Павел говори за брака и девството в Първото си послание до Коринтяни /виж гл.7/, че то е дар от Бога: " Защото желая всички човеци да са като мене; ала всеки си има своя дарба от Бога, един -тъй, други - инак" Именно като дарба от Бога истинското девство не представлява само плътско целомъдрие, но преди всичко чистота на душата. В единия от двата си трактата "За девството" св. Иоан Златоуст подчертаваше, че "езическите деви" той никога няма да нарече девственици, защото не само не са се обручили с Христа, но преди всичко поради нечистите им души. Евангелската притча "за 10-те деви" /Мат. 25;1-13/ говори тъкмо за това, че формалното физическо състояние без да е съпроводено с християнски добродетели няма да ни позволи да влезем в Царството Небесно. Всички знаем, че нечистите мисли /блудните помисли/ оскверняват първо душата, а после ни подтикват и към плътското. И сега най-важното от темата: Много голям процент от нас стигаме до християнска и духовна зрялост след като отдавна физически не сме девствени. Положението на почти всички ни е такова като резултат от различни жизнени обстоятелства, като например неудачен брак и последвала раздяла, но всички ние копнеем някой да ни обича и ние да обичаме. И когато дълго време Господ не изпраща и не срещаме такъв другар в живота, тогава идва мисълта да се предадем изцяло на Бога и да пренасочим всичката си любов към Него. Моля бихте ли продължили вашите расъждения в този ход на мисли......
ivanb63
Потребител
Мнения: 819
Регистриран на: вт фев 16, 2010 12:20 pm

Re: Добро или лошо е да си девствен/а на 21 години?

Мнениеот ivanb63 » пет фев 04, 2011 1:23 pm

ven4e
Потребител
Мнения: 2975
Регистриран на: чет мар 27, 2008 8:13 pm

Re: Добро или лошо е да си девствен/а на 21 години?

Мнениеот ven4e » пет фев 04, 2011 2:13 pm

Потребителски аватар
to6ominator
Потребител
Мнения: 304
Регистриран на: пон май 10, 2010 11:09 pm

Re: Добро или лошо е да си девствен/а на 21 години?

Мнениеот to6ominator » пет фев 04, 2011 5:27 pm

Еми аз съм на 22 и съм девствен. Нищо не ми пречи. Ако исках да не съм девствен, щях да взема 200лв. и да ида на .... блудница. Обаче, нямам такива стремежи и желания. Сигурно, защото ръкоблудствам достатъчно често :biggrin: , а може би и защото ИМА И ПО-ВАЖНИ НЕЩА ОТ ТОВА, ДАЛИ СИ ДЕВСТВЕН/А.

Върни се в “жени и мъже”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта