Сектите – начин на въздействие

теми за общности от сектантски тип
ioio
Потребител
Мнения: 919
Регистриран на: вт авг 18, 2009 4:02 pm

Сектите – начин на въздействие

Мнениеот ioio » пон апр 18, 2011 2:47 pm

Не съм много в час по този въпрос, но според мен е важно да се имат предвид /с превантивна цел/ някой от съвременните методи на въздействие върху евентуални жертви. Да се обмени опит и знания по този въпрос.
В настоящият момент сектите имат още по-голям арсенал от методи. Ще се спра на някой от тях:
1 Информация и достъп до лични данни
2.Свръхмодерна техника
3.Значителни финансови средства
4. Власт
5.Неограничен брой ограничени хора
6.Безнравственост, която им дава възможност да използват всички изброени по горе лостове за да преследват набелязаната жертва. Преди това те са си послужили с демагогия и лично обаяние за да зомбират, но когато това не е довело до очакваният резултат – пуска се в ход план "Б".
А той би могъл да включва директни или индиректни заплахи за: палеж на колата, дома или друго имущество на жертвата. Преследване на децата и на самата нея. Заплаха за клевета на жертвата пред НСБОП, след като компа и е натъпкан с да речем детска порнография или друга компроментираща информация да речем подбуждаща към омраза по отношение на правителството или група хора. За това жертвата и понятие няма, но докато докаже непричастността си в подобни престъпления ще преживее истински ад.
Жертвата би могла да бъде заплашвана с липсата на каквато и да е реализация в страната. Би могло да пуснат по петите и неограничен брой хора, дишащи във врата и създавайки реалното усещане за физическо преследване. Възможни са и други методи на въздействие, но сега ми идват в ума само тези няколко.
Роза
Потребител
Мнения: 14
Регистриран на: ср апр 13, 2011 1:41 pm

Re: Сектите – начин на въздействие

Мнениеот Роза » пон апр 18, 2011 3:09 pm

Наистина ли това се случва сега? Толкова много усилия, за да се присъедини някой към сектата? Звучи ми нереално, но съм чела истории на жени, които твърдят, че някой ги преследва, заплашва семейството им, прави им някакви коварни и смразяващи бъзици на работното място, на улицата, сред приятели, в дома, някой се опитвал да им въздейства с "психотронно оръжие"... реално ли е всичко това? И ако да - как се избира жертвата?
ioio
Потребител
Мнения: 919
Регистриран на: вт авг 18, 2009 4:02 pm

Re: Сектите – начин на въздействие

Мнениеот ioio » пон апр 18, 2011 3:33 pm

BobbyKPKNT
Потребител
Мнения: 5
Регистриран на: ср апр 13, 2011 8:41 am

Re: Сектите – начин на въздействие

Мнениеот BobbyKPKNT » пон апр 18, 2011 4:54 pm

ioio
Потребител
Мнения: 919
Регистриран на: вт авг 18, 2009 4:02 pm

Re: Сектите – начин на въздействие

Мнениеот ioio » пон апр 18, 2011 5:10 pm

Роза
Потребител
Мнения: 14
Регистриран на: ср апр 13, 2011 1:41 pm

Re: Сектите – начин на въздействие

Мнениеот Роза » вт апр 19, 2011 11:01 am

Нека ме поправи някой, който знае повече, но това е, което аз съм чела оттук оттам за психотронното оръжие.
Психотронното оръжие е генератор, който излъчва някакви вълни с определена честота, която въздейства на човека на подсъзнателно ниво. Ние нито го чуваме, нито го усещаме това. Някои твърдят, че в по-големите градове хората са масово "облъчвани". Психотронното оръжие може да повлияе на психиката на човека, може да подсили чувствата на тревожност, отчаяние, депресия. Или се изпращат сигнали, значещи точно определна "команда" в смисъл на човек да му бъде внушена склонност към разюздано или престъпно поведение (има твърдения, че засилилата се детска агресия и бруталните убийства на деца от деца са плод именно на въздействието на ПО-психотронно оръжие). Предполага се, че тези генератори се задействат вечер късно, или през нощта, когато човек е най-податлив на външни въздействия, тогава съзнанието му спи, но подсъзнанието работи. Чувала съм че когато човек е под влияние на ПО сънува неща, които по принцип не сънува, имам предвид някакви еротични сънища или сцени на насилие.
Кой и защо ще си прави труда да ни облъчва? За кой - не знам точно кой, най-вероятно тоя дето управлява света, а защо, защото така може да се въздейства на масите. Не говоря за хипноза, а за внушаване на човека мисли и дела, които иначе не би извършил, или затъпяване на население с цел по-лесна манипулация. Това е нещо като 25-ти кадър и скритите послания в песните.
Всичко това, което го изписах, може и да са чисти глупости, наскоро се запалих по тази тема и признавам, че източниците ми са леко съмнителни, шансът е 50/50 - или е така, или не е така.

А, и друго, всичко това въздействие върху подсъзнанието на човека не е еднакво при всички. Човек, която има ясно изградени принципи, които стриктно и съзнателно следва, много по-трудно би могъл да бъде повлиян, отколкото някой, който води чисто плътски начин на живот, без никаква мисъл за душата си, най-малкото.

Мога още много да говоря, ама се притеснявам, че наистина плещя глупости, а не съм сигурна, че им е тук мястото.
ioio
Потребител
Мнения: 919
Регистриран на: вт авг 18, 2009 4:02 pm

Re: Сектите – начин на въздействие

Мнениеот ioio » вт апр 19, 2011 11:55 am

Потребителски аватар
Чехълче
Модератор
Мнения: 2032
Регистриран на: нед дек 20, 2009 1:49 pm

Re: Сектите – начин на въздействие

Мнениеот Чехълче » вт апр 19, 2011 5:50 pm

Тук една от участничките има много инфо за действието на сектите. :thumbup: Ако реши да я сподели и с вас, ще се смаете колко са опасни всъщност тези на пръв поглед невинни "сбирки" (по ще им отива "сборища").
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Сектите – начин на въздействие

Мнениеот Aurelia Felix » вт апр 19, 2011 10:01 pm

Трябва да се прави разлика между секта и мафия. Описаното от Йойо са по-скоро мафиотски действия. Също така трябва да се каже ясно, че не всички инославни общности са секти и то с криминогенна дейност, а също така, и че съществуват секти на православна основа - известните младостарци прилагат същите манипулативни заробващи техники към последователите си, както всеки уважаващ себе си сектант. Преди време четох за един православен манастир в САЩ, завзет от младостарци - такъв ужасен контрол и смачкване на хората няма в никоя секта на протестантска основа!
Принципно трябва да сме особено внимателни към хора и организации, които дават големи обещания. Това е първата червена лампа, че човекът/организацията са измамници. Друга червена лампа е, когато съответният човек/организация твърде много издига себе си (постоянно говори за себе си, как Бог му говорил това, явил му онова и тн), докато в същото време принизява вербално и не събеседника си.

По-горе прочетох за психотронното оръжие: такова не се използва в сектите, поне не в България. Не смятам и, че с тези психогенератори може да се оправдава греха, тъй като те не са в състояние да превърнат човека в робот. Твърде преувеличена работа, според мен.
Също така палежи, убийства и подобни престъпления, типични за мутро-чалгарите, не са ми известни да са се случвали из тези среди. Виж: манипулиране и ограбване на жилища - да, въвличане в разни схеми, водещи пак до загуба на жилища - да.

Предлагам на интересуващите се тази статия по въпроса за умствения контрол, тъй като я смятам за полезна:

ioio
Потребител
Мнения: 919
Регистриран на: вт авг 18, 2009 4:02 pm

Re: Сектите – начин на въздействие

Мнениеот ioio » ср апр 20, 2011 4:01 pm

ivanb63
Потребител
Мнения: 819
Регистриран на: вт фев 16, 2010 12:20 pm

Re: Сектите – начин на въздействие

Мнениеот ivanb63 » ср апр 20, 2011 4:32 pm

small axe
Потребител
Мнения: 2485
Регистриран на: чет апр 23, 2009 7:23 pm

Re: Сектите – начин на въздействие

Мнениеот small axe » ср апр 20, 2011 6:50 pm

Иване, вместо критики се заеми ти и прави добро на ближните си, другите да правят каквото искат. Каква взаимопощ очакваш? Критика и бой, това е в БГ, никой не го е еня кой си и какъв си и какво точно вярваш, щом не си от наште , Бой по канчето :))).
Не съм съгласен и не одобрявам на йеховистите вижданията, но определено не одобрявам това което гледах по клипове за скандалите в Бургас. Сега би трябвало православните християни да се разграничат от тези "православни патриоти" с юмруците, аз лично, макар и християнин не от православните среди, се разграничавам. Отдавна не бях влизал в нета и първото което видях бяха побои над иноверци, така ли е редно? Къде сега Православната църква заклеймява тези побоища, народа ще вземе да рече че ги одобрява, а аз съм сигурен че повечето вярващи в БПЦ не ги одобряват.Не бива да се мълчи, понеже глупаците само това чакат.
ioio
Потребител
Мнения: 919
Регистриран на: вт авг 18, 2009 4:02 pm

Re: Сектите – начин на въздействие

Мнениеот ioio » ср апр 20, 2011 9:59 pm

Къстин
Потребител
Мнения: 68
Регистриран на: ср апр 13, 2011 7:42 pm

Re: Сектите – начин на въздействие

Мнениеот Къстин » ср апр 20, 2011 10:58 pm

Книгата на отец Силвестър за тоталитарните секти е интересна, като за повърхностно запознаване с проблема. В сектите попадат хора служещи на страстта, или подтиснати и притиснати от чувството на безпомощност и да речем жадуване за нормална емоция или нещо такова. Откъдето и да го погледнеш все душическо изживяване и прелест, все страст. Ама тези, който не знаят какво ще правят и как ще разберат грешката, и заблудата си? Какво ще правят? Точно тук трябва да се види достойнството на по-силните, да прегърнат слабите с примера на възгледите си и служението, на което са посветили себе си. В сектата всички са едно и няма различни мнения, не се уважава личността, още повече, ако е паднала – според учението на въпросната секта или група. В сектите обикновено се наблюдават компютри и се следи за поведението на редовите или заподозрените, екип от „психолози" работи за разкриването на падналите и поправянето им, което става с методи на отбягване, отблъскване, унижаване и т.н. Сектата е интересно определение и по пътя на логиката можем да прием, че днешният свят е една секта, дресирана и импровизирана.
Асен
Потребител
Мнения: 1162
Регистриран на: вт мар 20, 2007 5:16 pm

Потресаващо:

Мнениеот Асен » чет апр 21, 2011 12:11 am

Потресаващо:


Върни се в “секти и култове”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта