"Двери" писа

пространство за срещи и разговор
prokimen
Потребител
Мнения: 1671
Регистриран на: пон мар 19, 2007 10:30 am

"Двери" писа

Мнениеот prokimen » съб ное 26, 2016 11:15 am

Тези дни порталът "Двери" публикува две твърде интересни статии. Отварям тази тема по този повод и с надеждата, че многобройните форумни читатели ще ми помогнат да интерпретирам статиите възможно най-правилно.

Цяла България беше разтърсена от станалото стълкновение между мигрантите престъпници, нарушили държавната граница на България, където са хранени и лекувани безплатно и органите на властта. Много български граждани нямат тази мигрантска привилегия да са хранени ежедневно и да получават безплатно желаното медицинско обслужване.

За благодарност, че не са съдени като нарушители на държавната граница и че са хранени безплатно, престъпниците изнасилиха държавата в лицето на ранените полицаи. Когато някой напада преднамерено полицията, той напада в буквалния смисъл държавата. Така съм склонен да интерпретирам нещата. Ако мигрантите са миролюбиви и цивилизовани, те имат на разположение родопродажни представители на всевъзможни "хуманитарни" организации, които можеха да се явят техни говорители, но не би! При всичкото онова което им се предоставя, те избраха езика на вандализма и психологияческия терор! Затова заедно с мигрантите разбойници би трябвало да бъдат съдени и представителите на "хуманитарните" организации, работещи всячески за дестабилизирането на страната.

Доколкото драматичните събития стават на каноничната територия на Старозагорска епархия, временно управляващият епархията Западноевропейският митрополит Антоний излиза с нарочно обръщение не за да благодари на полицията, че с риск за живота си е предотвратила погром над българските граждани в гр. Харманли, не с дума на отеческа утеха към православните християни, които се боят за децата си, а да изобличи българите!

Така интерпретирам публикацията в портала "Двери", озаглавена:


, в която четем:

„Събитията, случили се в бежанския лагер в Харманли вчера, внесоха смут в цялата страна и не оставиха никого безразличен. Сблъсъците между мигрантите, местните хора и полицията не са неочаквано събитие, а напротив, те са очаквана последица от ескалацията на напрежението в нашето общество, от звучащите все по-силно думи на страх и отхвърляне към чужденците. Като християни обаче трябва да знаем, че каквито и проблеми да изживява нашата държава, тяхното решение не може и не бива да се търси в омразата..."

Моята интерпретация на подчертания в червено владишки словоред е, че ВИНАТА Е У БЪЛГАРИТЕ. Сякаш местните български граждани на Харманли са предизвикали престъпниците, толкова любими на двама владици в България, за да вземат камъни и да ги хвърлят варварски по полицията.

Според моята интерпретация на владишкото отношение, виновни са българите за да се стигне до тази драматична развръзка. Само от велико човеколюбие владиката не е призовал съдът в Хага да осъди българската полиция, че е осуетила кръвопролитен метеж, а жителите на Харманли, че не са си предоставили жилищата и домашните като лични роби на мигрантите. Откъде накъде някакви си там българи християни ще дразнят до такава степен правоверните афганистанци?!

Остава владиката да отслужи усърден молебен щото следващия път мигрантите да убият няколко български полицаи, да отрежат някоя друга глава и да изнасилят всички жители на града за да се научат тези немилостиви българи там на великодушие и безропотно търпение.

Ако някой българин беше реално провокирал събитието, разбирам владиката да смъмри българите, но когато разярената тълпа е готова да ликвидира за миг цял един град, струва ми се, че ако имаше истински християни в тази идиотизирана държава, щяха да излязат на благодарствено шествие, че полицията им е спасила живота и че се е опитала да изправи достойнството на изнасилената държавна чест.

Полицейски патрул във Франция беше нападнат от вандали, които запалиха полицейската кола и не позволиха на полицаите да излязат навреме от горящата кола. Веднага населението се вдигна да мирна демонстрация в знак на солидарност с обгорените полицаи. Къде са благодарните българи към своите полицаи? За Църквата е безсмислено да се говори. Тя е изпразнена от всякаква духовна същност и затова не дочувам някой да е организирал молебен.

Аз не разбирам владиката. Моля, преведете ми логиката на подчертаните думи. Къде е вината на българина, че престъпниците благодарят за безхплатната храна и медицинско обслужване с вандализъм? Това не е ли генерална репетиция за рязане на глави?

Защо двамата владици не си продадоха бижутата и не вложиха евентуалната си лична жертва за техните възлюбени мигранти?

Втората статия в портала "Двери" е озаглавена:От статията става очевадно защо гръцката иерархия не е благосклонна български свещеници да обслужват граничните райони. Причината е в ГРЪЦКИЯ ЕТНОФЕЛИТИЗЪМ!

Става ясно, че иерархията на Еладската църква би предпочела да обезвери населението си и да го лиши от богослужения, но да не допуска български свещеници.

Нали същият този екип на портала "Двери" се силеше да пропагандира опита на Цариградския патриарх Вартоломей и други негови симпатизанти да обвинят и ОСЪДЯТ българската църковност на о. Крит, че не е участвала в вероотстъпното сборище заради етнофелитизма си.

Кой в крайна сметка е потънал в ереста на етнофелитизма? Може ли да тече от един извор и горчива и сладка вода?

Молбата ми е някой да се опита да ми обясни в какво е виновен българският народ, че е спечелил въоръженото с камъни недоволство на любимите на двама владици мигранти и кой в крайна сметка прилага ереста на етнофелитизма в действие?
Последна промяна от prokimen на съб ное 26, 2016 11:40 am, променено общо 1 път.
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: "Двери" писа

Мнениеот Next » съб ное 26, 2016 11:34 am

prokimen
Потребител
Мнения: 1671
Регистриран на: пон мар 19, 2007 10:30 am

Re: "Двери" писа

Мнениеот prokimen » съб ное 26, 2016 11:45 am

Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: "Двери" писа

Мнениеот Next » съб ное 26, 2016 12:00 pm

prokimen
Потребител
Мнения: 1671
Регистриран на: пон мар 19, 2007 10:30 am

Re: "Двери" писа

Мнениеот prokimen » съб ное 26, 2016 8:05 pm

Едва в този късен час забелязвам, че и порталът "Православие бг" е поместил публикация относно реакцията на митрополит Антоний. Да се надявам, че някой богослов или просто българин ще обясни до каква степен българите са провокирали недоволството на безплатно изхранваните мигранти и кога двамата български митрополити ще си предоставят покоите на оскърбените мигранти. Може би Синодът ще нареди да не се празнува Рождество Христово за да не се накърнят религиозните чувства на правоверните мигранти и никакъв камбанен звън за жестоките и немилостиви българи.
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: "Двери" писа

Мнениеот Next » съб ное 26, 2016 8:15 pm

Простичко и вярно обяснение на това, как и защо българите дразнят "бежанците".
И доволно интересно, имайте търпение до края:Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: "Двери" писа

Мнениеот Aurelia Felix » нед ное 27, 2016 10:35 pm

"Който осъжда праведния и който оправдава нечестивия и двамата са мерзост за Господа" Притчи 17:15

Да се вменява вина на полицията, че е изпълнила задълженията си по закон - охрана на обществения ред, както и да се вменява вина на българския народ е върхът на цинизма! Това е същия човекомразки, отвратителен цинизъм на новите торцкисти маскирани като либерали, правозащитници и каквото там още, с което обвиняваха жените в Германия, че с облеклото си предизвикали клетите мигранти да ги изнасилят. Същият човеконенавистен фашистки цинизъм, с който мерзавците в австрийския съд оправдаха изнасилвача на детето с мотива, че не разбирал, че то казва "не".

Тези двамата расоносци очевидно са избрали на кой бог да се кланят, радостното е, че позицията на БПЦ е напълно различна от тяхната:Днес чета, че в САЩ щели да броят повторно гласовете в 1 щат, представете си! Очевидно предстои грандиозна битка между доброто и злото в този свят.
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: "Двери" писа

Мнениеот Aurelia Felix » нед ное 27, 2016 10:36 pm

ПП: Некст, на видеата пише, че са премахнати от потребителя?!
prokimen
Потребител
Мнения: 1671
Регистриран на: пон мар 19, 2007 10:30 am

Re: "Двери" писа

Мнениеот prokimen » пон ное 28, 2016 12:07 am

Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: "Двери" писа

Мнениеот Next » пон ное 28, 2016 8:13 am

Видеата на Пламен Пасков си ги имаше. Жалко, че сега ги няма, защото обясняваха много неща.
Единствено нямаше връзката между изказването на Ердоган, че ще отвори вратите на "бежанците" и въпросния бунт. Но имаше аналогии на по-високо ниво. На ниво банкстери (банкстер = банкер ганкстер), т.е. тия, които правят пари от въздуха (печатат ги).
prokimen
Потребител
Мнения: 1671
Регистриран на: пон мар 19, 2007 10:30 am

Re: "Двери" писа

Мнениеот prokimen » пон ное 28, 2016 7:12 pm

Молба към осведомените да ми разяснят реалността за мигрантския лагер в гр. Харманли и стълкновението с полицията.

Вчера отреагирах свръх емоционално на написаното от митрополит Антоний в неговия фейсбук, където недвусмислено ясно той указва на вина от страна на българите.

Преди малко отварям моя любим "Дир" и едва не получих инфаркт от статията :"."

От статията става знайно, че правозащитните организации повдигат сериозни обвинения срещу полицаите, че пребили невинни хора. Тогава митрополит Антоний ли казва истината, че бунтът е предизвикан от българите и "нашето общество"? Нищо не разбирам.

Ето го моментът всички родолюбци да излязат и да засвидетелстват солидарността си с полицаите, които са със счупени ръце и сериозно наранени. Това би дало урок и на владиците да не плюят в кладенеца, от който пият вода.

Така или иначе, българският флаг е изгорен. Нима флагът няма значение за правозащитните органи? Какви права може да има мигрант, преминал незаконно държавната граница? Кой може да влезе незаконно в Англия или САЩ? Защо правозащитниците не защитят правата на бедните българи, които нямат безблатна храна и медицинско обслужване всеки ден?

Гледах филмови кадри как вандалите хвърлят камъни срещу полицията, която се предпазваше със шлемовете. Кой казва истината - владиката и правозащитните родопродавци или пребитите полицаи?

Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: "Двери" писа

Мнениеот Next » пон ное 28, 2016 8:31 pm

Ваше боголюбие, на кой свят живеете?
Няма да коментирам нашата полиция. Ще кажа по памет, че френската полиция е много по-зле. Не могат да намерят хора. Има много вакантни места. Мисля и шведската е така.
Не могат да направят нищо на тия примати.
Началниците им ги "бият по каските", ако си вършат работата, защото пък техните началници им набиват канчето.
В държава, коя властват евроГейските и евроатлантически ценности мътилката има повече права от порядъчния гражданин, който си плаща данъците.
Защото безродници като тия от Хелсзинския комитет и пр. соросоиди веднага скачат да ги съдят.
А в какво се изразяват евроатлантическите ценности?

1. Да обичаш всичко, освен добродетелите.
2. Да прощаваш всичко, освен величието!


Ако се сещате това е чисто антихристиянство в действие, което презира класическото общество и издига в култ хаоса, маргиналите и всякакви откачалки. Нормалните хора присъстват само като масовка и то под формата на стадо, възхваляващо касапина! Във всякаква форма: финансова, политическа, духовна....

Ако не си върнем държавата и дори Европа (що тая държава ще е заобиколена от нагли врагове) на нас ни е отредена ролята на жертва пред олтара на бъдещия всеобщ хаос преди Третата световна. А такава е планирана, с цел построяването на Третия Соломонов храм. Даже тия дни джихадистите се сбиха малко с Израел. Малко, но пък като за начало - толкова.
prokimen
Потребител
Мнения: 1671
Регистриран на: пон мар 19, 2007 10:30 am

Re: "Двери" писа

Мнениеот prokimen » съб дек 10, 2016 7:55 pm

Каква долнопробна византийщина! Ако лукаквите словосплетения се преведат на по-разбираем език, ще се получи: "Да скърбим всенародно, че Българският патриарх Неофит не отиде на остров Крит да удари един хубав шамар на ересиарха Вартоломей!".

За сетен път ще споделя недоумението си. От една страна архиереите на Еладската църква критикуват БПЦ-БП, че не отишла на събора, а те, отишлите уж да отстояват православието, се върнали у дома си унижени и оскърбени от Пергамския митрополит, според свидетелството на другия лукав грък Йеротей Влахос. Като страничен човек намирам, че постъпката на БПЦ-БП е несравнимо по-достойна и аристократична. След като нейният глас не бе уважен в свое време, излишно е да се харчат народни пари за една декорация на панаира. Да се надяваме, че гръкоманите не си намерят свой човек сред синодалните старци, който да опорочи подвига на БПЦ-БП с историческо значение.

По всичко личи, че българското решение е настъпило твърде болезнено мазола на гръцката грандоманщина.
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: "Двери" писа

Мнениеот Next » вт дек 13, 2016 8:40 pmМасон ли, фелтфебел ли.... или и 2-те заедно:
prokimen
Потребител
Мнения: 1671
Регистриран на: пон мар 19, 2007 10:30 am

Re: "Двери" писа

Мнениеот prokimen » нед дек 18, 2016 8:45 am

В публикацията си от 17 декември, порталът "Двери" информира своите читатели за последното предупреждение, направено от Солунския митрополит на Еладската църква - Антим.

Прави особено впечатление подбраната лексика в първото изречение на публикуваната статия. Богословски грамотните и уважавани клирици на Еладската църква Николай Манолис и проф. Теодор Зисис са наречени "най-яростните гръцки новоразколници-антисъборници".

На пръв поглед безобидни дрънканици в интригантския стил на екипа от професионалисти в демагогията. В действителност, това е умишлено пусната отрова от ревностните български фанариоти, които се опитват по лукав начин да нарекат всички онези, които не приемат критската авантюра за "всеправославен велик събор", в това число и БПЦ-БП, която единствена прояви адекватност и преповтори смелостта си с историческо значение да заяви авторитетно и в един синодален глас, че събранието на о. Крит не е нито Всеправославен, нито пък Велик събор. Аргументите са недвусмислено ясни.

За какво "всеправославие" на фанариотските "Двери" може да става реч, когато цяла една поместна църква в лицето на Американската афтокефална църква е пренебрегната и на нейно място са поканени римо-католици, протестанти и всевъзможни сатанисти?! Нима втората Естонска църква с глава гръцкият африканец Стефан е по-важна от Американската?!

Ако Американската православна църква не е канонична църква, тогава демагозите би трябвало да употребяват същата лексика и за нея, както и за нейните клирици, известни богослови.

Новоразколници ли са прот. Йоан Мейндорф, прот. А. Шмеман и др? Доколкото са клирици на юрисдикция, непризната от фантомната Цариградска патриаршия, би трябвало да се наричат НОВОРАЗКОЛНИЦИ, безблагодатни и НЕКАНОНИЧНИ. Странно защо не са наричани така, а и са пропагандирани с особено усърдие. Къде е здравата логика и какви са принципите на почтеност у православните журналисти?!

От новата публикация може да се придобие впечатление, че всеки, който дръзне да озвучи гласа на съвестта си и изкаже критични забележки по критските неправославни документи, тласкащи кораба на Православието в еретически води, е новоразколник. Според предлаганата информация, освен БПЦ-БП, митрополитите на Еладската църква Серафим Пирейски и Калавритски Амвоосий, както и двамата клирици на Солунската епархия, всички други едва ли не приемат критската авантюра за непогрешим събор.

Любопитно ми е защо православните журналисти, избрали попрището на информацията, се опитват тенденциозно да манипулират съзнанието на овчедушните си читатели и да им обработват с ъвестите по един толкова долнопробен начин?

Защо порталите за православна информация не осведомиха читателите си, че бруталната агресия на Вартоломей спрямо Еладската църква не е приета от всички с фанариотско главопреклонение?

Заслужава внимание реакцията или начинът по който отреагира Гортинският и Мегалополски митрополит Иеремия (Фундас).

Онези, които не разбират гръцки и не отдават значение на европейските санкции срещу руското православие като пропаганден глас на Кремъл, биха се запознали със становището на гръцкия иерарх по руския текст:Кой в действителност е яростен НОВОРАЗКОЛНИК?

Искам да вярвам, че поне в редакторския екип на портала "Православие БГ" има добросъвестност и че обръщението на митрополит Иеремия ще заслужи своя превод и публикация.

Върни се в “духовници”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост