Прославяме ли Христос с делата си

предложете нови секции към този форум
Zara_83
Потребител
Мнения: 166
Регистриран на: чет фев 21, 2008 6:21 pm

Прославяме ли Христос с делата си

Мнениеот Zara_83 » съб сеп 13, 2008 9:56 pm

Той обикаляше от град на град и проповядваше покаяние,защото Божието царство наближава. Изцеляваше болни,куци,сакати,парализирани,освобождаваше обладани от демони,възкресяваше мъртви. Беше толкова мил,нежен,състрадателен,милостив,как обичаше децата,как се отнасяше към грешниците,как прощаваше греховете им,как носеше радост на душите им. Той толкова много ни обича,че даде живота си за нас,въпреки че не беше длъжен да го прави. Той иска от нас да правим същото каквото правеше и Той. Да Го обичаме означава да сме Му покорни. Вместо това ние се хулим един друг,обвиняваме се взаимно,обиждаме се,ругаем се,анатемосваме се,клеветим се,мразим се,пълни сме със злоба,жлъч,похоти,зависти,омраза,всякаква нечистота,която ни омърсява и осквернява. Откакто влезнах в този форум се чувствам много зле,дълбоко съм наранена от всичката мръсотия,която изчетох и повече не смятам да пиша тук. Това е последната тема,която пускам и отново призовавам за покаяние от нечестиви дела и връщане към призива за който е призован всеки,който се нарича християнин. Нека всеки погледне в сърцето си и си направи равносметка доколко прилича на ХРИСТОС,доколко делата му служат за Негова прослава,или повече спомагат за разделения,кавги и разцепления. Този,който мрази не е християнин. В този,в когото има мръсни неща в сърцето не може да прославя БОГА.
Нека се покаем и да молим за изчистване на цялата мръсотия която е вътре в нас,и да искаме да приличаме на Него във всичко - в мисли,в дела,в поведение. Той е наскърбен,когато вижда нечестиви постъпки и мисли от нас. Толкова много ни обича,не можем ли и ние да отвърнем на тази толкова голяма любов поне мъничко,замислете се колко иска Той от нас - толкова малко,а е направил всичко за вас. Той даде всичко за нас - собствения Си живот,защо и ние не направим поне мъничко за Него и да Го помолим да ни очисти от всичката мръсотия,която държим в сърцата си. Погледнете в себе си и вижте - покайте се. Той толкова много направи за нас. Нека и ние направим поне мъничко за Него.

http://www.youtube.com/watch?v=hSU_6_s00tI
Бай Иван
Потребител
Мнения: 375
Регистриран на: чет ное 02, 2006 10:23 pm

Мнениеот Бай Иван » съб сеп 13, 2008 11:47 pm

Хубаво Зара, хубаво, аз се покайвам всеки ден. Повярвай ми - грешен човек съм аз. И на мен няма да е съдено да съм като светиите, а и не мога. Аз не съм смирен, не съм безгрешен. Какво ми остава:сама едно нещо всеки ден си казвам по много пъти: Господи Боже Иисусе Христе, помилуй мене грешния! Това знам. Моля се, това ми остава. Дано Господ се смили над всички ни.
Потребителски аватар
Мария
Модератор
Мнения: 1471
Регистриран на: пон дек 11, 2006 11:34 am

Мнениеот Мария » нед сеп 14, 2008 10:42 am

Зара, не изгледах клипчето.
Нима мислиш, че само протестантите се покайват!? Ами католиците? А православните? Разбира се, че се разкайваме и ние.

Между другото, драгоценни са думите, които подтикват към покаяние, защото "Разкаянието е спасителната дъска при корабокрушението, то е пристанище за живота на християнина, първата крачка по пътя към небето."

И само още нещо искам да добавя - неприемането в никакъв случай не означава омраза! Различна гледна точка е, а не е максимата "кой не скача е червен" или "който не е с мен е против мен". Тънката подробност само е, че вие (протестантите) нахлувате с твърдото намерение да ни променяте, а после говорите за уважение....
А ако говорим за обиди най-активната участничка в този форум никак не отстъпва по таз точка..
Потребителски аватар
aktex
Потребител
Мнения: 2764
Регистриран на: нед апр 30, 2006 2:30 am

Мнениеот aktex » нед сеп 14, 2008 11:49 am

Мими защо приемаш поста като лично заяждане.
Или като заяждане или като натякване само към православни.
Зара пише общо. Пише за мен, за теб, за санди, за хип хоп-а, за католиците.

"който не е с мен е против мен".

40 Понеже оня, който не е против нас, е откъм нас.

Уважението идва с обичта. А уж сме всички господни, но се клеветим за езичници и еретици. Уж сме господни,а трябва да се учим едни други да обичаме и да живеем по Бога.
ivo_tehno
Потребител
Мнения: 409
Регистриран на: ср май 28, 2008 7:00 pm

Мнениеот ivo_tehno » нед сеп 14, 2008 12:03 pm

Какво разбираш под "Уж всички сме Господни"?
Незнам да са всички такива.
Сигурно Хитлер и Сталин също са, а забравих и Далай Лама, А, а и Мохамед, все пак той е пророка :lol: :lol: :lol:
Смешни сте, особено с тези ваши постинги,
МОЛЯ ВИ ПРЕСТАНЕТЕ И НИЕ ГЛЕДАМЕ "YOUTUBE", НЯМАМЕ НУЖДА НЯКОЙ ПОСТОЯННО ДА НИ ПЪХА НЕЩО В ЛЕЦЕТО, МОЛЯ ВИ ПРЕСТАНЕТЕ, СТАНЕТЕ МАЛКО ПО-НОРМАЛНИ, УЖ СТЕ"ХРИСТОВИ", А САМО ДОСАЖДАТЕ :lol:
Мишо
Потребител
Мнения: 251
Регистриран на: ср фев 28, 2007 12:19 pm

Мнениеот Мишо » нед окт 12, 2008 6:17 pm

Кабрал
Модератор
Мнения: 2534
Регистриран на: чет окт 02, 2008 11:32 pm

Мнениеот Кабрал » нед окт 12, 2008 6:29 pm

Мишо
Потребител
Мнения: 251
Регистриран на: ср фев 28, 2007 12:19 pm

Мнениеот Мишо » нед окт 12, 2008 6:36 pm

sandi
Потребител
Мнения: 1174
Регистриран на: вт мар 06, 2007 6:31 pm

Re: Прославяме ли Христос с делата си

Мнениеот sandi » нед окт 12, 2008 8:03 pm

ТодорК
Модератор
Мнения: 1140
Регистриран на: пон окт 06, 2008 2:36 pm

Мнениеот ТодорК » пон окт 13, 2008 10:59 am

Здравейте всички :)
Струва ми се, че голяма част от проблемите, които възникват в темите на Зара се дължат на това, че се говори на различни езици.
Ако мога да си позволя да се обърна директно към теб, Зара, бих казал че трябва да се опиташ първо да разбереш хората тук(защото ние с теб сме гостите - а очевидно е че гостите трябва да се съобразяват с домакините, а не обратното), и едва след това ще можеш да кажеш нещо, така че да бъдеш разбрана.
Ако използваш начина на мислене, който си научила в ОБЦ(мисля беше споменала че си от там, извинявай ако съм сбъркал) както и техния жаргон, едва ли можеш да очакваш нещо друго, освен неразбиране.

Другата ужасна грешка, която правиш(според мен несъзнателно, а не целенасочено - аз приемам всеки за невинен до доказване на противното :) ) е че ти пропагандираш един определен тип единство - около това което ТИ смяташ за правилно. Призивите ти твърде много наподобяват тези на лъжепастирите и лъжеучителите - "Нека всички се обединим в името Христово и загърбим различията си в Неговото име - присъединете се всички към МОЕТО събрание и МОЯТА дейност."
Както казах за момента, нямам основание да смятам, че ти си такава - горе-долу съм наясно с начина на мислене и действие на харизматиците и считам че е по-вероятно ти неволно да ги вършиш тези неща, а не нарочно. Но ако тези неща правят впечатление на мене, който съм ходил 3 години в ЕПЦ и съм им свикнал, можеш да си представиш как изглеждат в очите на обикновения мирянин от православната църква.

Умолям те да не приемаш тези неща лично, а да размислиш върху тях заради общата полза и ИСТИНСКОТО единство между истинските Христови слуги. Иначе аз лично се надявам че ще се върнеш във форума и ще можем да общуваме наистина :) Единствено бих ти препоръчал да ми пратиш едно ЛС(или може примерно на Gunev, ако предпочиташ - той е много наясно с разликите в мисленето) за да ги обсъдим по-нашироко и надълбоко тези работи, защото пак казвам - според мен това е задължително, ако наистина искаш да можеш да общуваш с хората тук.

Поздрави !
sandi
Потребител
Мнения: 1174
Регистриран на: вт мар 06, 2007 6:31 pm

Мнениеот sandi » пон окт 13, 2008 8:57 pm

.


Привет Тодор(-е)К !

Хубаво хортуваш, но явно и ти си от некоя протестантска деноминация ! ''Казвам'' това щото ''виждам'', че се мъчиш само с болкоуспокояващи да лекуваш гноен тумор !

Я кажи, според тебе самото заглавие на темата такова ли трябва да бъде !? Тъй както е ''изтипосано'' не ''намирисва'' ли на типично протестантско богохулство !?

Да се замислим, Господ Бог за това ли ни е сътворил, да го ''прославяме'' ли !? Сам Сина Божий Единородния за да го пролавяме ли се въплоти, или за да се жертва заради нази, грешните и недостойни !? Със изкупителната си смърт, побеждавайки смърта за прослава ли го направи или живот за всички да подари, умивайки с кръвта си греховете ни, от Адама та до ''века'' !? Духът Светий не слиза върху ни за да ни ''подкокороса'' да прославяме Бога Всевишний, а за ни очисти от всяка сквернота !

Та тези, ''дела'' на Светата Единосъщна Животворяща и Неразделна Троица- Бог Отец, Бог Син и Бог Свети Дух, според нас, Православните не са за да ни накара да ГО прославяме, а да станем съвършенни както е съвършен нашият Отец Небесен ! И чрез Светото предание и Светото Писание, и дадената ни от Него, Твореца свободна воля сами да постигнем познание и съвършенство, за да се уподобим на Бога Творец ! Защото по Свой образ и Подобие ни сътвори !

Другото е скудоумие и гнилоч ! За това, ние, Православните не гледаме с ''добро око'' на самовъобразяващи си протестантски проповедници-зомбита, че тяхното е от Бога ! Ясно е от кого е ! За съжаление, не и на тях !


И на края, самото озаглавление на темата е богохулно защото Бог няма нужда от прослава, като някой диктатор- комплексар, ... защото е Вечносъществуващия, Началото и Края, Алфата и Омегата , и без нашата прослава си е Бог Саваот !


.
ТодорК
Модератор
Мнения: 1140
Регистриран на: пон окт 06, 2008 2:36 pm

Мнениеот ТодорК » пон окт 13, 2008 9:51 pm

Искра
Потребител
Мнения: 226
Регистриран на: чет апр 27, 2006 1:15 am

Мнениеот Искра » вт окт 14, 2008 1:32 pm

ven4e
Потребител
Мнения: 2975
Регистриран на: чет мар 27, 2008 8:13 pm

Мнениеот ven4e » вт окт 14, 2008 2:13 pm

И който дохожда при Мене, няма да го изпъдя вън.
sandi
Потребител
Мнения: 1174
Регистриран на: вт мар 06, 2007 6:31 pm

Мнениеот sandi » вт окт 14, 2008 7:20 pm


Върни се в “нови категории и форуми”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта